Κυκλοφόρησε το developer preview του Android N

Αυτά είναι τα επίσημα χαρακτηριστικά του
10 Μαρτίου 2016 12:35
Κυκλοφόρησε το developer preview του Android N

Η Google διέθεσε στην κυκλοφορία ένα preview του Android N για τους developers. Θα διαθέσει επίσης το Android Beta Program για τις Nexus συσκευές. Η νέα έκδοση του Android περιλαμβάνει ως τώρα:

  • Multi-Window: Το split-screen mode έρχεται σε τηλέφωνα και tablets και θα επιτρέπει τον ορισμό των ελάχιστων διαστάσεων. Θα υπάρχει ακόμα picture-in-picture mode για συσκευές όπως οι τηλεοράσεις ή προβολή videos μέσα στις εφαρμογές.
  • Direct reply notifications: Το API του RemoteInput που είδαμε στο Android Wear τώρα λειτουργεί και για τηλέφωνα και tablets. Επιτρέπει την απάντηση σε μηνύματα απευθείας από τις ειδοποιήσεις.
  • Bundled Notifircations: Ειδοποιήσεις από την ίδια εφαρμογή ομαδοποιούνται, με την επιλογή διαχωρισμού τους με gesture δύο δαχτύλων ή από το πλήκτρο επέκτασης.
  • Efficiency: Το Doze του Marhsmallow μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας όταν η συσκευή δε χρησιμοποιείται. Στο Android N, το Doze θα ενεργοποιείται τη στιγμή που θα σβήνει η οθόνη.
  • Project Svelte: Είναι η προσπάθεια της Google να μειώσει την κατανάλωση μνήμης του Android ώστε να λειτουργεί σε μεγαλύτερη γκάμα συσκευών.
  • Βελτιωμένη υποστήριξη Java 8: Το Jack Compiler του Android επιτρέπει τη χρήση Java 8 χαρακτηριστικών, όπως streams και interfaces σε Android εκδόσεις μέχρι και το Gingerbread. Τα νέα χαρακτηριστικά μειώνουν το μέγεθος του κώδικα.

Φυσικά η Google τονίζει πως η έκδοση αυτή δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση και πως έρχονται πολλά ακόμα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Ο Αντιπρόεδρος της Google για το Android, Hiroshi Lockheimer δήλωσε:

"Καθώς ετοιμαζόμαστε για την επόμενη έκδοση του Android N, θα παρατηρήσετε μερικές μεγάλες αλλαγές που απευθύνονται στους developers. Είναι πιο γρήγορο από ποτέ, είναι πιο εύκολο να το δοκιμάσουν και επεκτείνουμε τους τρόπους που μπορείτε να μας δώσετε feedback. Ελπίζουμε αυτές οι αλλαγές να διασφαλίσουν πως θα εισακουστείτε – αυτό είναι που κάνει το Android δυνατότερο.

Tags: