Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

"Το FBI μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone χωρίς την Apple"

Δηλώνει ευθαρσώς ο Snowden

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

"Το FBI μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone χωρίς την Apple"

Μιλώντας σε ένα συνέδριο για την ανοιχτή Δημοκρατία, το Blueprint for Democracy που διοργανώνει το Common Cause, ο Snowden αναφέρθηκε στην παρακολούθηση, τις προσωπικές ελευθερίες και την υπόθεση της Apple έναντι του FBI.

“Το FBI λέει πως η Apple έχει τα αποκλειστικά τεχνικά μέσα για να ξεκλειδώσει το iPhone. Συγγνώμη αλλά αυτά είναι βλακείες.

Advertisement

Το link του παραπάνω tweet οδηγεί σε ένα κείμενο στο οποίο ο Daniel Kahn Gilmor της Αμερικάνικης Ένωσης Αστικών Ελευθεριών, καταρρίπτει τον ισχυρισμό του FBI πως δεν μπορεί να ξεπεράσει το “auto-erase” χαρακτηριστικό του iPhone 5c χωρίς τη βοήθεια της Apple. Επιπλέον, ερευνητές ασφαλείας έχουν προτείνει πολλούς τρόπους στο FBI για να σπάσουν την κρυπτογράφηση της συσκευής. Οι μέθοδοι αυτές είναι χρονοβόρες, ακριβές και μερικές θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη μνήμη του τηλεφώνου, αλλά δεν παύουν να είναι επιλογές. Κατά την ακρόαση της υπόθεσης από το Κογκρέσο δεν αναφέρθηκαν ποτέ αυτές οι μέθοδοι από το FBI.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.