Αυτό είναι το Phantom 4 από την DJI

Με αποφυγή εμποδίων και sport mode
01 Μαρτίου 2016 17:17
Αυτό είναι το Phantom 4 από την DJI

Η DJI παρουσίασε πριν λίγο την 4η έκδοση του Phantom drone της. Το Phantom 4 εμφανισιακά μπορεί να μη διαφέρει πολύ από τον προκάτοχό του, έρχεται όμως με σημαντικές αναβαθμίσεις.

Η πρώτη και πιο σημαντική είναι το “Obstacle Sensing System” ή απλά το σύστημα αποφυγής εμποδίων, το οποίο χρησιμοποιεί δύο κάμερες εμπρός και δύο αισθητήρες στο κάτω μέρος του που επιτρέπουν στο drone να εντοπίζει αντικείμενα μπροστά του καθώς και να μετρά την απόσταση από αυτά. Διατηρώντας την αρχική πορεία του, παρακάμπτει το εμπόδιο από πάνω ή από γύρω του και συνεχίζει. Να σημειώσουμε πως η αποφυγή  εμποδίων λειτουργεί μόνο όταν το Phantom 4 πετάει προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω.

Προστέθηκαν ακόμα follow mode και smart camera εργαλεία, προσφέροντάς σας καταγραφή ακόμα και όταν δε χειρίζεστε το drone και μάλιστα χωρίς ανάγκη επιβεβαίωσης GPS. Υπάρχει επίσης το TapFly. Κάνοντας tap σε μια τοποθεσία στο video stream, το Phantom 4 θα πετάξει προς τα εκεί, αποφεύγοντας τα εμπόδια στο δρόμο. Η 4K κάμερα υπέστη μια ελαφριά αναβάθμιση με νέα οπτικά, προσφέροντας πιο καθαρή εικόνα.

Μια επίσης σημαντική αναβάθμιση έγινε στην μπαταρία, η οποία πλέον διαρκεί για 28 λεπτά πτήσης με ακτίνα δράσης τα 5 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί με το Sport Mode αγγίζει πλέον τα 72km/h. Η τιμή του βρίσκεται στα $1.399 με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα και τα καταστήματα της Apple να το διαθέτουν από τις 15 Μαρτίου, ενώ στα υπόλοιπα καταστήματα θα διατεθούν στο τέλος του μήνα.