Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge

Η επόμενη γενιά στις ναυαρχίδες της Samsung
21 Φεβρουαρίου 2016 17:42
Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge

Η Samsung στη φετινή παρουσίαση της ναυαρχίδας της, είχε μια έκπληξη για τους επισκέπτες, καθώς όλοι βρήκαν ένα Gear VR headset διαθέσιμο στη θέση τους, για να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση διαφορετική από τις άλλες.

Δύο ακόμα προσθήκες λοιπόν στις ναυαρχίδες της Samsung. Όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκαν τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge, ενώ είδαμε περισσότερο μια επιβεβαίωση φημών παρά μια αποκάλυψη. Η διαφορά των δύο συσκευών έγκειται αποκλειστικά στο μέγεθος της οθόνης, καθώς το Galaxy S7 έρχεται με οθόνη 5.1 ιντσών Super AMOLED QHD, ενώ το Galaxy S7 Edge στις 5.5 ίντσες επίσης με την προαναφερθείσα ανάλυση. Το design ελάχιστα διαφέρει από τις περσινές ναυαρχίδες, με πιο στρογγυλεμένες άκρες, ενώ τα υλικά κατασκευής παραμένουν το μέταλλο και το γυαλί Gorilla Glass 4. Η Samsung είναι η δεύτερη εταιρία που αποκαλύπτει always-on display μετά και το LG G5, δίνοντάς σας πληροφορίες για ώρα, ημερομηνία και ειδοποιήσεις. Καθυσήχασε τους χρήστες όμως, αφού ισχυρίζεται πως αυτή η λειτουργία καταναλώνει μόλις το 1% της μπαταρίας ανά ώρα. 

Η Samsung δε διευκρίνισε ποιος επεξεργαστής θα βρίσκεται στην καρδιά του Galaxy S7, απλά πως θα είναι 30% ταχύτερος από τον Exynos του Galaxy S6, προφανώς όμως μιλάμε για εκδόσεις με Exynos 8890 και Snapdragon 820 επεξεργαστές. Οι επιδόσεις της GPU θα είναι 64% υψηλότερες. Την ψύξη του αναλαμβάνει ένα νέο σύστημα υδρόψυξης. H RAM θα είναι στα 4GB και o αποθηκευτικός χώρος 32GB ή 64GB, ενώ επιστρέφει η επεκτασιμότητα μέσω microSD και θα στεγάζεται στη θύρα της SIM. Η θύρα φόρτισης παραμένει microUSB, με fast charging φυσικά, καθώς η Samsung δεν έκανε τη μετάβαση σε USB Type-C, αφού “δεν ήταν η σωστή στιγμή να τη φέρει στα προϊόντα της”, ενώ “η χρήση microUSB διασφαλίζει τη συμβατότητα με το υπάρχον Gear VR”. Η συσκευές έρχονται με πιστοποίηση IP68 διασφαλίζοντας τη βύθιση της συσκευής στο νερό για 30 λεπτά.

Τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge θα έρθουν με τον πρώτο dual-pixel αισθητήρα στην κάμερα των 12MP, ο οποίος θα επιτρέψει την καταγραφή διπλάσιων ποσοτήτων πληροφορίας, ενώ το focus θα δεσμεύει το 100% των pixels για εξάλειψη των θολών φωτογραφιών. Ο φακός του f/1.7 με τα pixels των 1.4μm υπόσχονται καταπληκτικές αποδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο φακός της κάμερας αυτή τη φορά θα εξέχει από το σώμα του τηλεφώνου μόλις 0.46mm. Η εμπρόσθια κάμερα θα παραμείνει στα 5MP, θα έχει όμως και αυτή f/1.7.

Η μπαταρία του Galaxy S7 είναι 3.000mAh και του Galaxy S7 Edge 3.600mAh, ικανή για αναπαραγωγή video 13 συνεχόμενων ωρών. Η ασύρματη φόρτιση παραμένει και αυτή τη χρονιά. Τα χρώματα που θα διατίθεται το Edge μοντέλο θα είναι silver titanium, black onyx και gold platinum, ενώ το S7 θα περιοριστεί στο black onyx και στο gold platinum. Οι διαστάσεις του Galaxy S7 είναι 142.4 x 69.6 x 7.9mm και ζυγίζει 152g και οι διαστάσεις του Galaxy S7 Edge 150.9 x 72.6 x 7.7mm ζυγίζοντας 157g. Τέλος οι συσκευές θα έρθουν με Android 6.0 Marshmallow. Αν αγοράσετε ένα Galaxy S7 ή Galaxy S7 Edge μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 18 Μαρτίου, θα πάρετε δώρο ένα Gear VR. Η δυνατότητα προπαραγγελίας δίνεται ήδη από ελληνικά καταστήματα με ημερομηνία κυκλοφορίας την 11η Μαρτίου. Το Galaxy S7 διατίθεται στα €729 και το Galaxy S7 Edge στα €829.