Ο John McAfee θα αναλάβει να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple

Για να μη χρειαστεί η εταιρία να δημιουργήσει πίσω πόρτα
20 Φεβρουαρίου 2016 07:27
Ο John McAfee θα αναλάβει να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple

Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος και ιδρυτής της McAfee Antivirus Software, John McAfee, παίρνει θέση στο θέμα που έχει διχάσει εκατομμύρια ανθρώπους και είναι καθημερινό θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ. Πρέπει ή όχι η Apple να υπακούσει στη δικαστική εντολή που τη διατάζει να δημιουργήσει ένα λογισμικό στο οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας θα έχουν πρόσβαση από την πίσω πόρτα; Το όλο θέμα έχει εξελιχθεί σε ένα ζήτημα ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας και ο McAfee πιστεύει πως έχει τη λύση.

Προσφέρει τη βοήθειά του στο FBI και ισχυρίζεται πως αυτός και η ομάδα του θα μπορέσουν να σπάσουν την κρυπτογράφηση του iPhone μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ο λόγος που θα το κάνει δεν είναι όμως για να υποστηρίξει την κυβέρνηση, αλλά για να μην αναγκαστεί η Apple να υπακούσει και να δημιουργήσει πίσω πόρτα.

Αν η κυβέρνηση πετύχει και πάρει την πίσω πόρτα της, ουσιαστικά θα πρόκειται για μια πίσω πόρτα σε κάθε είδους κρυπτογράφηση και ο κόσμος μας όπως τον ξέραμε θα τελειώσει. Παρά τον ισχυρισμό του FBI πως θα προστατέψει την πίσω πόρτα, όλοι ξέρουμε πως αυτό είναι αδύνατον. Χαλασμένα μήλα υπάρχουν παντού και χρειάζεται μόνο ένα μέσα στην Αμερικανική κυβέρνηση” δηλώνει ο McAfee.

Μάλιστα, ο λόγος που πιστεύει πως αυτός μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple και η Αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί, είναι επειδή αυτός δουλεύει με  άτομα που η κυβέρνηση δε θα προσλάμβανε ποτέ. “Γιατί οι καλύτεροι hackers στον πλανήτη δε δουλεύουν για το FBI; Επειδή το FBI δε θα προσλάβει κάποιον με μωβ μοϊκάνα 50 εκατοστών, 10 σκουλαρίκια στο αυτί και tattoo στο πρόσωπο που θέλει να καπνίζει κάνναβη ενώ εργάζεται και δε θα δουλεύει για λιγότερα από μισό εκατομμύρια δολάρια το χρόνο”. Ο ίδιος είναι τόσο σίγουρος πως θα καταφέρει να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple, ώστε δήλωσε πως αν δεν το καταφέρει, θα φάει το παπούτσι του live στην εκπομπή του Neil Cavuto.