Ανακοινώθηκε επίσημα το CAT S60 smartphone

Το πρώτο στον κόσμο που φέρει θερμική κάμερα
18 Φεβρουαρίου 2016 19:28
Ανακοινώθηκε επίσημα το CAT S60 smartphone

Είναι γνωστό ότι η CAT πέρα από τη κατασκευή εκσκαφικών μηχανημάτων ασχολείται και με τη κατασκευή σκληροτράχηλων τηλεφώνων και smartphones. Αυτή τη φορά, η εταιρία θέλησε να πάει ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας το πρώτο smartphone στο κόσμο που φέρει θερμική κάμερα.

Το CAT S60, όπως ονομάζεται η συσκευή, πέρα από την κύρια κάμερα διαθέτει και μια θερμική, η οποία μπορεί να μετρήσει την θερμοκρασία ενός αντικειμένου από απόσταση 15m έως 30m, ακόμη και να δει μέσα από τον καπνό. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πυροσβέστες σε μια περίπτωση πυρκαγιάς ενός κτιρίου, ώστε να μπορέσουν να βρουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους μέσα στον καπνό. Εκτός από αυτό, μπορεί να αντέξει στο νερό σε βάθος έως 5m, αφού είναι και αδιάβροχο.

Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών ανάλυσης 720p, επεξεργαστή Snapdragon 617, 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Η κύρια κάμερά του είναι στα 13MP και η μπροστινή στα 5MP, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.800mAh. Επίσης, τρέχει το Android 6.0 Marshmallow.

Τέλος, το CAT S60 θα κάνει την παρουσία του στην MWC 2016, ενώ θα διατεθεί προς πώληση αργότερα μέσα στο έτος με τιμή €650.