Είμαστε 2 χρόνια μακριά από μπαταρίες που θα κρατάνε μία εβδομάδα

Αυτό ισχυρίζεται κατασκευάστρια εταιρία μπαταριών
10 Φεβρουαρίου 2016 07:28
Είμαστε 2 χρόνια μακριά από μπαταρίες που θα κρατάνε μία εβδομάδα

Το μόνιμο αγκάθι σε όλα τα smartphones, όσο εξελιγμένους επεξεργαστές, οθόνες και άλλα χαρακτηριστικά κι αν έχουν, είναι η μπαταρία. Είναι ο τομέας που φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος για χρόνια. Έρχεται όμως τώρα η Intelligent Energy Holdings, μια βρετανική εταιρία κατασκευής κελιών μπαταριών, η οποία υπόσχεται να το αλλάξει αυτό πολύ σύντομα. Πρόκειται για μια εταιρία που έχει πάνω από 25 χρόνια έρευνας στο χώρο με πάνω από 1.000 πατέντες και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες όπως η Boeing, οπότε αυτά που έχει να πει έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ανακοίνωσε πως “ένας ανερχόμενος κατασκευαστής smartphones” επένδυσε σε αυτούς $7.6 εκατομμύρια για να αναπτύξουν κελιά μπαταριών για χρήση σε smartphones στο εγγύς μέλλον. Η ιδιαιτερότητα της μπαταρίας αυτής με απλά λόγια θα είναι πως θα μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό, αφήνοντας υδρατμούς νερού ως υποπροϊόν και το σημαντικότερο: θα διαρκεί μία εβδομάδα!

Ο Henri Winand, Διευθυντής της Intelligent Energy, δήλωσε επίσης πως αν όλα πάνε καλά, θα δούμε τη νέα αυτή τεχνολογία στην αγορά σε δύο χρόνια. Με τα σημερινά δεδομένα, μερικά από τα smartphones με τις καλύτερες μπαταρίες, κρατούν 2-3 ημέρες συντηρητικής χρήσης, οπότε μιλάμε για μεγάλη βελτίωση αν φτάσουμε στο σημείο να φορτίζουμε το κινητό μας μια φορά την εβδομάδα.