Η Apple απαντά για το περίφημο Error 53

"Δεν είναι λάθος, έτσι πρέπει να λειτουργεί"
08 Φεβρουαρίου 2016 08:47
Η Apple απαντά για το περίφημο Error 53

Το περίφημο Error 53 το έφερε στη δημοσιότητα ο Guardian και αφορά συσκευές οι οποίες επισκευάστηκαν από μη εξουσιοδοτημένο service της Apple. Σε συνδυασμό με το iOS 9, εμφανίστηκε σε πολλούς χρήστες iPhone το περίφημο Error 53, το οποίο καθιστούσε ουσιαστικά τη συσκευή μη λειτουργική. Η Apple δεν μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση και πρότεινε στους χρήστες να αγοράσουν νέα συσκευή, αν και πολλοί κατηγόρησαν την Apple για συντονισμένη προσπάθεια καταπολέμησης των μη εξουσιοδοτημένων service.

Η Apple επέστρεψε λοιπόν με μια δήλωση σύμφωνα με την οποία το Error  53 είναι μία μη συμβατότητα μεταξύ hardware και έχει σκοπό να προστατέψει τον πελάτη. Δεν είναι ένα λάθος ή μια ανωμαλία, αλλά ένα χαρακτηριστικό του λογισμικού που λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει.

Παίρνουμε την ασφάλεια του χρήστη πολύ σοβαρά και το Error 53 είναι το αποτέλεσμα ελέγχων ασφαλείας σχεδιασμένων για να προστατέψουν τους πελάτες μας. Το iOS ελέγχει πως ο αισθητήρας Touch ID στο iPhone και στο iPad ταιριάζει με τα υπόλοιπα κομμάτια της συσκευής. Αν το iOS βρει μια αναντιστοιχία, ο έλεγχος αποτυγχάνει και το Touch ID απενεργοποιείται. Αυτό το μέτρο ασφαλείας είναι απαραίτητο για να προστατευτεί η συσκευή σας και να αποτραπεί η χρήση ενός ψεύτικου Touch ID αισθητήρα. Αν εμφανιστεί σε κάποιον πελάτη το Error 53, τον προτρέπουμε να επικοινωνήσει με το Apple Support.

Tags: