Η Canonical προσπαθεί να φέρει την εμπειρία του Ubuntu στο tablet

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια με το Ubuntu Edge
05 Φεβρουαρίου 2016 19:46
Η Canonical προσπαθεί να φέρει την εμπειρία του Ubuntu στο tablet

Πάμε πίσω στο 2013, όπου η Canonical είχε προσπαθήσει να φέρει την εμπειρία χρήσης του Ubuntu στα smartphones. Όμως, το όλο project της εταιρίας απέτυχε κατά τη χρηματοδότησή του και έτσι εγκαταλείφθηκε. Τώρα, έχοντας περάσει πάνω από δύο χρόνια, το project φαίνεται ότι ξανά ζωντάνεψε και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Canonical για ένα νέο tablet που θα προσφέρει την εμπειρία του Ubuntu.

Η ιδέα είναι σχετικά απλή, αφού η εταιρία θέλει να φτιάξει ένα mobile OS που θα χρησιμοποιεί τον ίδιο πυρήνα, όπως στο desktop, ή τουλάχιστον ένα υποσύνολό του, όπως οι Universal Windows εφαρμογές ή ένα κοινό πυρήνα Linux με εξειδικευμένα επεκτάσιμα UI στοιχεία, όπως αυτά παρέχονται στο Ubuntu. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί κανείς να εκτελέσει τις ίδιες εφαρμογές σε όλες τις συσκευές Ubuntu, χωρίς την ανάγκη για porting και επιπλέον ανάπτυξη.

Πρόσφατα, η Canonical ανακοίνωσε το BQ Aquaris M10 tablet Ubuntu Edition, το οποίο διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών ανάλυσης 1280 x 800, επεξεργαστή quad-core MediaTek MT8163A στα 1.5GHz, 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Η κύρια κάμερα είναι στα 8MP και η μπροστινή στα 5MP, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 7.280mAh. Επίσης, διαθέτει δύο μπροστινά ηχεία, ενώ ενσωματώνει θύρες microHDMI και USB για τη σύνδεση με οθόνη, καθώς και ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Tags: