Η Κίνα δημοσιοποίησε έγχρωμες HD φωτογραφίες από τη Σελήνη

Από την πρόσφατη αποστολή του Chang’e 3
01 Φεβρουαρίου 2016 07:39
Η Κίνα δημοσιοποίησε έγχρωμες HD φωτογραφίες από τη Σελήνη

Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα έγχρωμες φωτογραφίες από την επιφάνεια της Σελήνης με HD ανάλυση. Οι φωτογραφίες πάρθηκαν πριν μερικά  χρόνια από το Chang’e 3 διαστημικό όχημα, το οποίο έκανε την Κίνα την τρίτη χώρα μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, η οποία προσγείωσε όχημα στην επιφάνεια της Σελήνης.

Οι εκατοντάδες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στο website Science and Application Center for Moon and Deepspace Exploration, επειδή όμως η διαδικασία εγγραφής είναι δύσκολη, το Planetary Society έχει ανεβάσει αρκετές στο δικό του website.

Μετά τις αποστολές των Chang’e 1 και Chang’e 2 τα οποία είχαν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, το Chang’e 3 προσγειώθηκε στην επιφάνειά της το Δεκέμβριο του 2013. Το όνομά του το πήρε από τη Θεά του Φεγγαριού της Κινέζικης μυθολογίας και η αποστολή του ήταν η αξιολόγηση των τεχνολογιών που απαιτούνται για προσγείωση και εξερεύνηση. Είναι επίσης εξοπλισμένο με τηλεσκόπιο και όργανα για γεωλογική ανάλυση του εδάφους της Σελήνης.

Η αποστολή του Chang’e 4 έχει προγραμματιστεί για το 2018 και αν είναι επιτυχημένη, η Κίνα θα γίνει το πρώτο έθνος που θα προσγειώσει διαστημικό όχημα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.