Το Facebook θα μοιράζεται τις συζητήσεις σας με άλλες εταιρίες

Για παροχή στατιστικών
22 Ιανουαρίου 2016 07:17
Το Facebook θα μοιράζεται τις συζητήσεις σας με άλλες εταιρίες

Οι συζητήσεις σας στο Facebook ίσως να μην είναι τόσο ιδιωτικές όσο νομίζατε. Μπορεί το Facebook να μην αποκαλύπτει σε εταιρίες τρίτων όλα όσα συζητάτε, αλλά μια συμφωνία με την εταιρία στατιστικών Nielsen, δίνει πρόσβαση για καταγραφή των δεδομένων που αφορούν προγράμματα τηλεόρασης.

Για παράδειγμα, όταν προτείνετε μέσω Facebook μια ταινία ή σειρά σε ένα φίλο σας, η Nielsen θα χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για τα “Social Content Ratings” της. Σύμφωνα με το Facebook, όλες οι πληροφορίες των συζητήσεών σας που θα μοιράζεται με τη Nielsen θα είναι ανώνυμες, ώστε να μην μπορούν να καταλήξουν πάλι σε εσάς.

Η Nielsen θα αρχίσει να παρακολουθεί συζητήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων στο Facebook για την τηλεόραση, ακόμα κι αν αυτή η συζήτηση δεν είναι δημόσια”, αναφέρει το Recode. Το Messenger του Facebook δε φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία με τη Nielsen. Η Nielsen παρακολουθεί συζητήσεις στο Twitter εδώ και τρία χρόνια, ως βαρόμετρο ενδιαφέροντος για διάφορα TV shows και έχει μελλοντικά σχέδια για το Instagram. Θα σημάνει αυτή η κίνηση μια νέα εποχή όπου κάθε λέξη μας σε ιδιωτικές συζητήσεις στα social media θα πωλείται σε εταιρίες; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.