Οι νέοι επεξεργαστές θα δουλεύουν μόνο με Windows 10

Ξεκινώντας με τους Skylake της Intel
17 Ιανουαρίου 2016 11:18
Οι νέοι επεξεργαστές θα δουλεύουν μόνο με Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε πως σύντομα, το νέο PC που θα αγοράζετε, δε θα υποστηρίζει Windows 7 ή 8. Με μία αλλαγή στην πολιτική υποστήριξης, υποχρεώνει του μελλοντικούς κατόχους της επόμενης γενιάς επεξεργαστών Intel, AMD και Qualcomm να χρησιμοποιήσουν τα Windows 10.

Να τονίσουμε πως δεν υπάρχει θέμα χαμηλών προδιαγραφών ενός παλαιού PC που δε “σηκώνει” το νέο λογισμικό, ακριβώς το αντίθετο. Η Microsoft και οι συνεργάτες της απλά δε θα δουλέψουν για να κάνουν το νέο hardware συμβατό με παλαιότερες εκδόσεις Windows.

Προχωρώντας μπροστά, καθώς οι νέες γενιές έρχονται, θα χρειάζονται τις νεότερες εκδόσεις Windows. Τα Windows 10 θα είναι η μόνη πλατφόρμα Windows που θα υποστηρίζεται στους επερχόμενους Kaby Lake της Intel, στους 8996 της Qualcomm και στους Bristol Ridge της AMD.

Τα Windows 7 και 8.1 θα συνεχίσουν να παίρνουν αναβαθμίσεις μέχρι το 2020 και 2023 αντίστοιχα, αλλά μόνο αν χρησιμοποιείτε hardware συμβατό με αυτά τα συστήματα. Η έκτη γενιά επεξεργαστών της Intel, γνωστή και ως Skylake, θα είναι η πρώτη που δε θα υποστηρίζει καμία από τις δύο παλαιότερες εκδόσεις Windows, καθώς η Intel και η Microsoft έχουν δηλώσει πως “η πλατφόρμα και τα Windows 10 έχουν σχεδιαστεί το ένα για το άλλο”. Για τους εταιρικούς πελάτες, η Microsoft λέει πως θα διατηρήσει μια λίστα εγκεκριμένων Skylake συστημάτων για να υποστηρίζονται μέχρι τις 17 Ιουλίου του 2017. Μετά από αυτή την περίοδο, “μόνο τα πιο κρίσιμα Windows 7 και Windows 8.1 security updates θα ενσωματώνονται σε αυτά τα συστήματα και θα δίνονται μόνο εάν το update δεν έχει επίπτωση στην αξιοπιστία ή στη συμβατότητα των Windows 7/8.1 σε άλλες συσκευές”.

Η επιθετική αυτή ανάπτυξη των Windows 10 επιβεβαιώνει τη φύση των Windows 10 ως υπηρεσίας και όχι ενός προϊόντος, κάτι που η Microsoft έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει να πετύχει. Πως σας φαίνεται αυτή η αλλαγή στην πολιτική υποστήριξης της Microsoft; Πείτε μας στα σχόλια.