Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού η Κίνα μέχρι το 2018

Εθνικό στοίχημα η αποστολή
17 Ιανουαρίου 2016 10:51
Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού η Κίνα μέχρι το 2018

Το πρώτο έθνος που θα εξερευνήσει τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού φαίνεται πως θα είναι η Κίνα. Ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της για αποστολή μη επανδρωμένου σκάφους, του Chang’e-4, στο ανεξερεύνητο ημισφαίριο της Σελήνης το 2018.

Το Chang’e-4 θα κάνει μια ομαλή προσγείωση στην πίσω πλευρά της Σελήνης και θα πραγματοποιήσει στατικές και κινούμενες έρευνες. Η αποστολή του Chang’e-4 βοήθησε τη χώρα μας να κάνει το άλμα από θεατής σε ηγέτης των εξελίξεων στον τομέα της Σεληνιακής εξερεύνησης”.

Οι στόχοι του Chang’e-4 θα συμπεριλαμβάνουν μελέτη γεωλογικών συνθηκών. Η Κίνα προσγείωσε το πρώτο της όχημα, το Chang’e-3 στη Σελήνη το 2013 μέχρι που ακινητοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2014. Οι Κινέζοι δίνουν μεγάλο βάρος στη σημασία της αποστολής του Chang’e-4 παρά στην ίδια την αποστολή, αφού δηλώνουν πως η αποστολή είναι “μια σημαντική υλοποίηση της συνολικής δύναμης του έθνους” και πως κάθε επιτυχημένη αποστολή “τονώνει σημαντικά την υπερηφάνεια του κοινού για τα επιτεύγματα της ανάπτυξης της πατρίδας”.