Η Samsung ακούει τους χρήστες για το Galaxy S7

Ικανοποιεί τα αιτήματά τους για τη νέα ναυαρχίδα
06 Ιανουαρίου 2016 09:20
Η Samsung ακούει τους χρήστες για το Galaxy S7

Η σχεδιαστική αλλαγή πλεύσης της Samsung με το Galaxy S6 και S6 Edge ήταν ομολογουμένως μία κίνηση που ικανοποίησε πολλούς. Άφησε όμως με παράπονο τους παλαιότερους χρήστες της, αφού στα νέα τηλέφωνα δε συμπεριλαμβάνονταν microSD κάρτα και η μπαταρία ήταν μικρής χωρητικότητας και όχι αποσπώμενη.

Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει, αφού σύμφωνα με άρθρο του γνωστού leaker Evan Blass στο Venture Beat, η Samsung με το Galaxy S7 θα φέρει πίσω τη microSD, θα προσθέσει μεγαλύτερη μπαταρία και η συσκευή θα είναι αδιάβροχη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Blass, επικαλούμενος “ένα άτομο το οποίο ενημερώνεται για τα σχέδια της εταιρίας”, αποκάλυψε πως το Galaxy S7 θα συμπεριλαμβάνει θύρα microSD για επιπλέον αποθήκευση υλικού έως 200GB και η συσκευή θα έχει πιστοποίηση IP67. Επιπλέον, οι μπαταρίες για το Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge θα είναι της τάξης των 3.000mAh και 3.600mAh αντίστοιχα, ενώ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ασύρματη ταχεία φόρτιση.

Άλλα χαρακτηριστικά των συσκευών αναφέρουν οθόνη Super AMOLED 5.1 και 5.5 ιντσών με ανάλυση Quad HD (2560x1440). Το SoC θα είναι ο Samsung Exynos 8 Octa 8890. Η μνήμη RAM θα είναι στα 4GB, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα είναι στα 32GB και 64GB.

Η κάμερα θα είναι ένας πονοκέφαλος στο marketing για τη Samsung, αφού από τα 16MP στο Galaxy S6, πέφτει στα 12MP στο Galaxy S7. “Η ανάλυση δεν είναι το παν φυσικά και ο αισθητήρας – μαζί με άνοιγμα φακού f/1.7 – θα είναι ιδιαίτερα ικανός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού”. Ένα ακόμα θετικό είναι πως η κάμερα δε θα εξέχει από το σώμα του τηλεφώνου.