Έτοιμο το Facebook να αποχωρήσει από το Play Store 

Δεν είναι καλή η κατάσταση μεταξύ των δύο εταιριών

Έτοιμο το Facebook να αποχωρήσει από το Play Store

Οι σχέσεις Facebook και Google δεν είναι οι καλύτερες δυνατές καιρό τώρα, σύμφωνα όμως με ένα δημοσίευμα του The Information είναι χειρότερες από ότι φανταζόμασταν. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το Facebook δηλώνει έτοιμο να αποχωρήσει από Play Store αν και όποτε η Google απορρίψει την εφαρμογή του.

Φαίνεται πως το Facebook επεξεργάζεται καιρό τώρα σενάρια που περιλαμβάνουν τη διάθεση της εφαρμογής του εκτός Play Store και έχει διαπιστώσει μετά από σειρά ερευνών, πως οι Android χρήστες είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν και άλλους τρόπους εγκατάστασης για να διατηρήσουν την εφαρμογή στο τηλέφωνό τους. Μάλιστα, έχει τεχνητά κρασάρει την εφαρμογή του σε διαφορετικά μέρη του κόσμου για μέρες, με σκοπό να αξιολογήσει την αφοσίωση των χρηστών, αποκάλυψη η οποία δεν τιμάει διόλου την εταιρία η οποία "παίζει" με την υπομονή τους.

Άλλα πλάνα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση αντίστοιχων εφαρμογών όπως το Google Maps, την κλωνοποίηση των υπηρεσιών του Play Store, όπως οι αναβαθμίσεις και τα in-app purchases και φυσικά το πιο βασικό: έναν εύκολο τρόπο για να κατεβάσουν οι χρήστες την εφαρμογή του Facebook εκτός Play Store. 

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ζημιογόνο και για τις δύο εταιρίες. Από την μία μεριά το Facebook μπορεί να το κατέβαζαν εναλλακτικά αρκετοί χρήστες, αλλά σίγουρα όχι όλοι. Από την άλλη για την Google, ένα Play Store χωρίς Facebook θα ήταν πολύ πιο φτωχό σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μιας και είναι μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν. Δεν ξέρουμε πόσο κακές είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιριών ή αν απλά το Facebook υπερβάλει, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον όμως να δούμε τις εξελίξεις.

13 comment(s)