Η Nvidia ανακοίνωσε υπερυπολογιστή για αυτόνομα αυτοκίνητα

Φέρει τη δύναμη 100 MacBook Pro
05 Ιανουαρίου 2016 20:05
Η Nvidia ανακοίνωσε υπερυπολογιστή για αυτόνομα αυτοκίνητα

Στα πλαίσια της φετινής CES, η Nvidia εξέπληξε το κοινό αποκαλύπτοντας το Nvidia Drive PX2, που πρόκειται για έναν υπερυπολογιστή με υπολογιστική δύναμη που ισούται με 100 Macbook Pro. Έχει το μέγεθος ενός μικρού κουτιού και προορίζεται να γίνει ο πρώτος supercomputer για αυτόνομα (self-driving) αυτοκίνητα. To Drive PX 2 μπορεί να χειριστεί με περίσσια ευκολία ένα αυτοκίνητο, έχοντας πλήρης γνώση του περιβάλλοντος του μέσω διάφορων αισθητήρων(lidar, radar, υπερηχητικών), ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 12 βιντεοκάμερες ταυτόχρονα. 

Έρχεται εξοπλισμένο μάλιστα με υδρόψυξη για να συντηρείται και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο υπερυπολογιστής της Nvidia τρέχει με το "DriveWorks" software. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η Volvo θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα εφαρμόσει το Drive PX 2 στα αυτοκίνητα της, ξεκινώντας την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με το εν λόγω σύστημα.

Το Drive PX 2 της Nvidia θα γίνει διαθέσιμο στις εταιρίες το τέταρτο τρίμηνο του 2016, ενώ πρώιμη πρόσβαση θα αποκτήσουν οι επίσημοι συνεργάτες μέσα στο  δεύτερο τρίμηνο.