Συνδεθείτε στο Google λογαριασμό σας χωρίς password

Με τη βοήθεια του κινητού σας
23 Δεκεμβρίου 2015 07:18
Συνδεθείτε στο Google λογαριασμό σας χωρίς password

Σίγουρα έχει υπάρξει κάποια φορά που θέλατε να συνδεθείτε με το account σας σε κάποια Google υπηρεσία και δε θυμόσασταν το password. Η Google σε μια προσπάθεια να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση μας, κρατώντας όμως και ασφαλείς τους λογαριασμούς μας ταυτόχρονα, πειραματίζεται με ένα καινούριο μηχανισμό που βασίζεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Αν οι φήμες που κυκλοφορούν στο Reddit βγουν αληθινές, τότε κάθε φορά που θα προσπαθείτε να συνδεθείτε στο Google account σας από κάποιο desktop ή άλλη συσκευή, δε θα χρειάζεστε το password, παρά μόνο επιβεβαίωση από το κινητό σας. Αν μάλιστα η σύνδεση φαίνεται ύποπτη λόγω τοποθεσίας, IP κλπ., η Google θα ζητήσει επιπλέον στοιχεία, συμβάλλοντας έτσι και στην ασφάλεια του λογαριασμού σας, αφού σε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης, θα σας έρχεται ειδοποίηση στο τηλέφωνο.

Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κληθεί να δοκιμάσουν το νέο σύστημα, που μάλλον φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα σε Alpha στάδιο. Πως σας φαίνεται το νέο χαρακτηριστικό; Το Θεωρείτε χρήσιμο; Πείτε μας στα σχόλια.