Η σχεδόν τρομακτική ομιλία της Hillary Clinton για το Internet

“Ίσως η «πίσω πόρτα» δεν είναι η σωστή πόρτα”
21 Δεκεμβρίου 2015 07:55
Η σχεδόν τρομακτική ομιλία της Hillary Clinton για το Internet

Κατά τη διάρκεια του debate του ABC, ενόψει των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, η Hillary Clinton των Δημοκρατών ρωτήθηκε για τα “εργαλεία των τρομοκρατών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι”. Η απάντησή της ήταν πως αντί να προσπαθεί η κυβέρνηση να “σπάσει” την κρυπτογράφηση, πρέπει “να φέρει τις tech κοινότητες πιο κοντά ώστε οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προλαμβάνουν επιθέσεις”.

Ίσως η πίσω πόρτα να μην είναι η σωστή πόρτα και καταλαβαίνω τη θέση της Apple και των υπολοίπων. Απλά νομίζω πως πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος και θέλω να ελπίζω πως οι tech εταιρίες μας θα δουλέψουν με την κυβέρνηση πάνω σε αυτό. Δε βοηθάει κανένα αν οι τρομοκράτες μπορούν να επικοινωνούν με κρυπτογραφημένες συνομιλίες που καμία υπηρεσία επιβολής νόμου δεν μπορεί να σπάσει πριν ή μετά. Πρέπει να υπάρξει κάποιος τρόπος. Δεν ξέρω αρκετά από την τεχνολογία για να σας πω ποιος θα είναι αυτός, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς μας”, δήλωσε σε μία ομιλία η οποία θύμιζε τον αντίπαλό της Donald Trump, αφού μία σύντομη περιγραφή θα μπορούσε να είναι "μην ανησυχείτε για τις λεπτομέρεις, οι ειδικοί θα το κανονίσουν".

Οι αντίπαλοί της στο debate δεν είχαν διαφορετική άποψη, με τον Martin O’Malley να δηλώνει πως “πρέπει να βρούμε τη λύση μαζί. Με τις νέες τεχνολογίες, οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα προϊόντα έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν με τις αρχές”.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Αμερικής, φαίνεται πως το Internet θα μπει σε μία διαδικασία ελέγχου, αφού Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να προωθήσουν την ασφάλεια στο Internet, σε βάρος της ελευθερίας.