Το YouTube app σύντομα θα λάβει δύο νέα χαρακτηριστικά

Απευθύνεται κυρίως σε αναδυόμενες αγορές
16 Δεκεμβρίου 2015 19:10
Το YouTube app σύντομα θα λάβει δύο νέα χαρακτηριστικά

Ο CEO της Google Sundar Pichai, σε μια εκδήλωση της εταιρίας στο Δελχί της Ινδίας, επιβεβαίωσε ότι το YouTube app θα λάβει σύντομα δύο νέα χαρακτηριστικά. Το πρώτο θα επιτρέπει την προγραμματισμένη λήψη βίντεο και μάλιστα όταν η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο, ενώ το δεύτερο τη δυνατότητα φόρτωσης του βίντεο κατά την παύση του.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο χαρακτηριστικό βασίζεται στην offline λειτουργία του YouTube, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίσουν τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία τα βίντεο θα κατεβαίνουν στην συσκευή τους, όταν τα δεδομένα είναι φθηνότερα ή οι συνδέσεις είναι ισχυρότερες. Αυτό θα γίνεται ακόμα και όταν η εφαρμογή βρίσκεται στο παρασκήνιο.

Από την άλλη, το δεύτερο χαρακτηριστικό θα επικεντρώνεται στη φόρτωση του βίντεο κατά την παύση του. Αυτό σημαίνει, ότι το βίντεο θα συνεχίσει να φορτώνει μέχρις ότου ολοκληρωθεί πλήρως η λήψη του, ακόμα και αν ο χρήστης έχει πατήσει παύση. Μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί η λήψη θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση, η οποία θα ενημερώνει τον χρήστη ότι το βίντεο είναι έτοιμο για θέαση. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι "εκνευριστικές" διακοπές, οι οποίες οφείλονται συνήθως σε συνδέσεις χαμηλού εύρους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, ότι η ενημέρωση του YouTube app θα ξεκινήσει από την Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές, αφού στην ουσία τα νέα χαρακτηριστικά απευθύνονται κυρίως σε περιοχές όπου οι συνδέσεις στο διαδίκτυο είναι χαμηλού εύρους ή προβληματικές. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σιγά σιγά θα διατεθεί παγκοσμίως.