Πόλη δε δέχεται ηλιακά πάνελ επειδή "ρουφάνε τον ήλιο"

Και εμποδίζουν τη φωτοσύνθεση
16 Δεκεμβρίου 2015 07:55
Πόλη δε δέχεται ηλιακά πάνελ επειδή

Μοιάζει με νέο από tokoulouri, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Μια μικρή πόλη στις ΗΠΑ ψήφισε κατά της δημιουργίας μιας ζώνης ηλιακών πάνελ για παραγωγή ενέργειας με το φόβο πως η ηλιακή αυτή φάρμα θα “ρουφήξει όλο τον ήλιο και θα κάνει τη φωτοσύνθεση αδύνατη”. Άλλες ανησυχίες περιλάμβαναν τυχόν αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου λόγω των ηλιακών πάνελ καθώς και ανησυχίες πως θα εξωθήσει τους νέους ανθρώπους να φύγουν από την πόλη.

Υπεύθυνη φαίνεται πως είναι η συνταξιούχος δασκάλα φυσικών επιστημών, Jane Mann, η οποία πιστεύει πως τα panels αποτρέπουν τη φωτοσύνθεση των φυτών και αυτό το βασίζει σε δικές της παρατηρήσεις. Δήλωσε επίσης υποψιασμένη για τον υψηλό αριθμό θανάτων από καρκίνο λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως τα panels δεν ήταν η αιτία.

Οι υπεύθυνοι των εταιριών παρόντες στη συνεδρίαση, χρειάστηκε να εξηγήσουν πως το μόνο φως που απορροφά το ηλιακό πάνελ είναι αυτό που το “χτυπά” απευθείας και πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι “χιλιοδοκιμασμένα” και όχι τοξικά. Οι προσπάθειές τους να πείσουν τους κατοίκους όμως απέβησαν άκαρπες και το project απορρίφθηκε.