Πρέπει να πάμε στον Άρη πριν να αυτοκαταστραφούμε

Οι αποικίες θα είναι η μόνη λύση για την ανθρωπότητα
15 Δεκεμβρίου 2015 07:46
Πρέπει να πάμε στον Άρη πριν να αυτοκαταστραφούμε

Ο Elon Musk είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του να στείλει ανθρώπους στον Άρη για να δημιουργήσουν μια αποικία και μάλιστα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον όταν πρότεινε το βομβαρδισμό του Άρη με πυρηνικά για τη γαιοποίηση του πλανήτη. Τώρα θέλει να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία επειδή δεν προβλέπει ένα ευοίωνο μέλλον για τη Γη. Σε μια συνέντευξη ποικίλης ύλης που παραχώρησε στο GQ, ο CEO της Space X περιέγραψε τον αποικισμό άλλων πλανητών ως τη μόνη λύση της ανθρωπότητας για επιβίωση.

Κάνετε back up το σκληρό σας δίσκο…μήπως να κάναμε back up και τη ζωή;” δήλωσε, ενώ δεσμεύτηκε πως η Space X θα ανακοινώσει αναλυτικά τα σχέδιά της μόλις είναι έτοιμα. Προς το παρόν το γενικό σχέδιο είναι η αποστολή αστροναυτών στον Άρη το γρηγορότερο δυνατόν. Ο Musk δίνει έμφαση στο χρόνο καθώς όπως δηλώνει, “δεν πιστεύω πως μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ενός τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1912 μπαίναμε σε μια περίοδο ειρήνης και ευημερίας…και μετά ήρθε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ακολουθούμενος από το δεύτερο, ακολουθούμενος από τον Ψυχρό Πόλεμο. Ίσως να είναι εφησυχασμός και αλαζονεία η υπόθεση πως αυτό δε θα ξανασυμβεί.” Και αυτή τη φορά, αν μπουν και τα πυρηνικά στη μέση “θα είναι μακράν χειρότερο από οτιδήποτε έχει συμβεί μέχρι σήμερα”.

Αντιτίθεται επίσης στην απόφαση της NASA να απαγορεύσει οποιαδήποτε επαφή με τους υδάτινους πόρους του Άρη για αποφυγή μόλυνσής αυτών, λέγοντας πως “από όσο ξέρουμε δεν υπάρχει απόδειξη για ζωή στην επιφάνεια του Άρη. Στην καλύτερη υπάρχει μικροβιακή ζωή στο υπέδαφος. Θα ήταν κάπως ανήθικο να μην αποικίσουμε τον Άρη, αν αυτό σήμαινε την διατήρηση της ζωής στη Γη όπως την ξέρουμε”.