"Ας μην αφήσουμε το φόβο να νικήσει τις αξίες μας"

Ο CEO της Google καλεί σε ψυχραιμία
12 Δεκεμβρίου 2015 08:06

Οι δηλώσεις περί απαγόρευσης εισόδου στους μουσουλμάνους από τις ΗΠΑ, του Donald Trump, συνεχίζουν να διχάζουν τις ΗΠΑ, ειδικά μετά και την αποκάλυψη πως ο Trump πρωτοστατεί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μετά τις δηλώσεις του, με 30% των ψηφοφόρων του κόμματος να τον υποστηρίζουν και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Σε μία γραπτή αποτύπωση των σκέψεων του, ο CEO της Google, Sundar Pichai, απάντησε με τη δικιά του ιστορία μετανάστευσης από την Ινδία στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως η εταιρία του ενδυναμώνεται από τη διαφορετικότητα.

Έχει λεχθεί εκατομμύρια φορές πως η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών. Για εκατομμύρια μετανάστες αυτό δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά μια  πραγματική περιγραφή του τι θα βρούμε εδώ. Για αυτό είναι τόσο αποκαρδιωτικό να βλέπεις τη μισαλλοδοξία στις ειδήσεις αυτές τις μέρες. Δηλώσεις πως η χώρα μας θα ήταν καλύτερη χωρίς τις φωνές, τις ιδέες και τις συνεισφορές ορισμένων γκρουπ ανθρώπων, βασισμένες απλά από το που προέρχονται ή τη θρησκεία τους” γράφει ο Pichai. “Δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το γράψω αυτό, επειδή τελευταία φαίνεται πως η κριτική και η μισαλλοδοξία απλά δίνει οξυγόνο σε αυτή τη διαφωνία. Αλλά ένιωσα πως έπρεπε να πάρω θέση. Ειδικά εμείς που δε δεχόμαστε επίθεση” καταλήγει, αποτελώντας έτσι τον τρίτο κατά σειρά ισχυρό άντρα της Silicon Valley που παίρνει θέση ενάντια στο φόβο και το μίσος που επικρατεί στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, μετά τον Mark Zuckerberg του Facebook και τον Eric Schmidt της Google οι οποίοι έκαναν σχετικές δηλώσεις.