Η αξιολόγηση εφαρμογών στην Ινδία γίνεται τρόπος διαμαρτυρίας

Έναντι των εταιριών και των εκπροσώπων τους
26 Νοεμβρίου 2015 08:30
Η αξιολόγηση εφαρμογών στην Ινδία γίνεται τρόπος διαμαρτυρίας

Η έκφραση πολιτικών, θρησκευτικών και κάθε είδους πεποιθήσεων συμβαίνει καιρό τώρα στα social media. Στην Ινδία όμως, οι ενδιαφερόμενοι βρήκαν ακόμα ένα μέσο που μπορούν να εκφραστούν. Η εφαρμογή αγορών Snapdeal γνωρίζει πρωτόγνωρες αξιολογήσεις ενός αστεριού, με πολύ αρνητικά σχόλια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια την εφαρμογή, αλλά με έναν ηθοποιό του Bollywood.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ηθοποιός και παραγωγός Aamir Khan, ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρεσβευτής του brand της Snapdeal, εξέφρασε σε συνέντευξή του την ανησυχία του για το θρησκευτικό φανατισμό στη χώρα του και δήλωσε πως σκέφτεται να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Οι αντιδράσεις του κοινού απέναντι στο πρόσωπό του δυστυχώς συμπαρέσυραν και το brand το οποίο εκπροσωπεί, με αρνητικές αξιολογήσεις και απεγκαταστάσεις. Μπορεί να είναι μόνο η αρχή μιας διαφορετικής ψηφιακής συμπεριφοράς, αλλά αξίζει την προσοχή των εταιριών, καθώς απλές δηλώσεις συνεργατών τους μπορεί να επηρεάσουν την τύχη ενός προϊόντος σε μια ολόκληρη χώρα.