Πρώτες πληροφορίες για την έβδομη γενιά CPU της Intel

Με την ονομασία “Kaby Lake”
21 Νοεμβρίου 2015 08:46
Πρώτες πληροφορίες για την έβδομη γενιά CPU της Intel

Μέσω υλικού το οποίο διέρρευσε γνωστές έγιναν πληροφορίες για την έβδομη γενιά επεξεργαστών της Intel με την ονομασία “Kaby Lake”. H νέα γενιά αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2016 μαζί με ένα νέο chipset με την ονομασία “Union Point”. Το socket που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το LGA 1151, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν να είναι backwards compatible . Οι νέοι CPU θα είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 14nm γνωστή από τους Skylake και Broadwell επεξεργαστές, κάτι που δείχνει ότι το TDP θα κυμαίνεται στα 35Watt για διπύρηνους, στα 65Watt για τους τετραπύρηνους και θα αγγίζει τα 95Watt για τα -K μοντέλα που προορίζονται για enthusiasts, gamers και ενδείκνυνται για overclocking.

Ακόμη, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, ένα μεγάλο μέρος του R&D θα δοθεί για την βελτίωση των ενσωματωμένων καρτών γραφικών, έτσι ώστε να υποστηρίζονται πολλαπλές 5Κ οθόνες, την βελτίωση της υποστήριξης του Thunderbolt 3 που πλέον θα είναι platform-intergrated, αλλά και την καλύτερη υποστήριξη του Intel Optane.

Επίσης, φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί  memory controller παρόμοιο με αυτό της Skylake πλατφόρμας, κάτι που σημαίνει ότι θα υποστηρίζει τόσο DDR4 όσο και DDR3 RAM. Όσον αφορά το Union Poin chipset, αυτό θα φέρει native υποστήριξη για του Optane SSDs. Τέλος, θα υπάρχουν 8 high-end μοντέλα επεξεργαστών του Kaby Lake chipset, τέσσερα από τα ποία θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2016 και τα υπόλοιπα στις αρχές του 2017.