"Να κλείσουμε το Internet για να σταματήσουμε το ISIS"

Η λογοκρισία είναι ο μόνος τρόπος σύμφωνα με Ρεπουμπλικάνο νομοθέτη
19 Νοεμβρίου 2015 08:54

Ο Τεξανός νομοθέτης των Ρεπουμπλικάνων, Joe Barton προτείνει το κλείσιμο μεγάλου μέρους του Internet για να καταπολεμηθεί το ISIS. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής των Αντιπροσώπων, ισχυρίστηκε πως το ISIS “πραγματικά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Internet και όλα τα social media για να μας φοβίσει και να μας κερδίσει ψυχολογικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να κλείσουμε sites στο Internet;”.

Το κλείσιμο των Twitter, Facebook ή ακόμα και gaming υπηρεσιών όπως το PlaystationNetwork φαίνονται λογικό σενάριο για τον Barton, όχι όμως και για τα δισεκατομμύρια χρηστών που θα επηρεαστούν από την καταστροφή μεγάλων μερών του Internet. Παραδέχεται και ο ίδιος στη Washington Post πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο επειδή “τα sites ξεπετάγονται σαν αγριόχορτα”. Η παράλογη πρότασή του παρόλα αυτά κατατέθηκε στην Federal Communications Commission (FCC). Ενώ μια τέτοια δράση ακούγεται εξωπραγματική, θα έπρεπε να δοθεί προσοχή στις νομοθεσίες που θα προωθηθούν σχετικά με το Internet μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα, αφού είναι η πρώτη καταστροφή στην οποία έχει πέσει ένα ιδιαίτερο βάρος στον τομέα του Internet, των social media και των προσωπικών δεδομένων.

Όλα αυτά εν μέσω διαφωνιών στις ΗΠΑ για το αν θα δέχονται πλέον τους Σύριους πρόσφυγες, ενώ ακούγονται φωνές για στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων, για πρώτη φορά μετά το χτύπημα στο Pearl Harbor και τη συγκέντρωση των Ιαπώνων που ζούσαν στις ΗΠΑ σε αυτά.