Η Samsung κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής των LCD panel

Επικεντρώνεται πάνω στην τεχνολογία OLED
14 Νοεμβρίου 2015 18:18
Η Samsung κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής των LCD panel

Η Samsung Display σταμάτησε τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής L5 των 5ης γενιάς LCD panel της και άρχισε τη διαδικασία πώλησης του εξοπλισμού. Η γραμμή παραγωγής L5 ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2002 κατασκευάζοντας LCD panel για μικρές και μεσαίες συσκευές, όπως φορητοί υπολογιστές και οθόνες, λόγω του απαρχαιωμένου εξοπλισμού.

Ένα υπάλληλος της Samsung Display, δήλωσε στις 12 Νοεμβρίου "Η εταιρία έκλεισε τη γραμμή παραγωγής L5 τον περασμένο μήνα και θέλει να προσελκύσει εταιρίες που είναι πρόθυμες να αποκτήσουν τα αδρανή μηχανήματα". Η ακριβής τιμή πώλησης δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά πηγές του κλάδου πιστεύουν ότι θα είναι μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια Γουόν. Πέρυσι η Samsung Display είχε πουλήσει τη γραμμή παραγωγής των 4ης γενιάς LCD panel στην China Truly.

Με την πώληση του εξοπλισμού, αυτή τη φορά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Samsung Display για το ποια επιχειρηματική στρατηγική θα ακολουθήσει. Ορισμένοι παρατηρητές της βιομηχανίας λένε ότι η εταιρία θα κατασκευάσει στην γραμμή παραγωγής L5 OLED panel, τα οποία μάλλον θα προορίζονται για την Apple. Η εταιρία λειτουργεί σήμερα τις εγκαταστάσεις L6 και L8, οι οποίες παράγουν LCD panel και τις εγκαταστάσεις A1 και A3, οι οποίες παράγουν OLED panel.

Τέλος, ένας υπάλληλος από τη βιομηχανία, δήλωσε "Η βασική μας ανησυχία είναι αν η Samsung επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στις γραμμές παραγωγής LCD panel ή τις εγκαταλείψει εντελώς και επικεντρωθεί στις γραμμές παραγωγής OLED panel, τη στιγμή που οι Κινέζοι κατασκευαστές LCD panel έχουν αυξήσει προσφάτως την παραγωγή τους".