Η Google σκέφτεται να κατασκευάσει το δικό της τηλέφωνο

Δε θα είναι Nexus συσκευή
12 Νοεμβρίου 2015 07:41
Η Google σκέφτεται να κατασκευάσει το δικό της τηλέφωνο

Ότι πιο κοντινό υπάρχει σε ένα τηλέφωνο Google επί του παρόντος είναι οι Nexus συσκευές, οι οποίες κατασκευάζονται για την Google από άλλες εταιρίες. Σύμφωνα όμως με μια αναφορά από το The Information, η Google βρίσκεται σε σκέψεις για την κατασκευή του δικού της τηλεφώνου από την αρχή. Ωστόσο η αναφορά σημειώνει πως απλά συζητάει την ιδέα προς το παρόν και δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει σε ένα πραγματικό προϊόν εντέλει.

Μία μη-Nexus συσκευή θα σημαίνει πως η εξολοκλήρου κατασκευή του τηλεφώνου, καθώς και η διάθεση, πώληση και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων θα πέσει στους ώμους της Google. Γιατί να βάλει η Google τον εαυτό της σε τέτοιες δοκιμασίες; Μα φυσικά για τον έλεγχο. Έχοντας τον έλεγχο στο software και αποκτώντας τον έλεγχο και στο hardware, θα μπορεί να προσφέρει την εμπειρία Android που η ίδια φαντάζεται, χωρίς να εξαρτάται από τους OEMs. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει πως η Google συνομιλεί ήδη με κατασκευαστές για τη δημιουργία του δικού της chip, οπότε η προσπάθειά της να αποκτήσει κάποιου είδους έλεγχο στο hardware είναι εμφανής.

Εσείς τι λέτε; Θα δούμε ένα τηλέφωνο κατασκευασμένο από την Google; Ή οι Nexus συσκευές είναι η βέλτιστη λύση; Πείτε μας στα σχόλια.