Τα σχέδια της Google για το Android

Θέλει να βάλει τέλος στον κατακερματισμό
08 Νοεμβρίου 2015 10:46
Τα σχέδια της Google για το Android

Η Google θεωρεί πως είναι προτεραιότητα η επίλυση του κατακερματισμού στο Android. Σκοπεύει να βρει λύση μέσω συνεργασιών για ανάπτυξη νέων chips και άλλων αισθητήρων. Συνομιλεί ήδη με κατασκευαστές microchip για την ανάπτυξη chips βασισμένων στις προτιμήσεις της Google στο σχεδιασμό. Βασίζονται στη λογική πως αν ελέγξουν περισσότερο τόσο το software, όσο και το hardware, θα μπορούν να αναβαθμίζουν και γενικότερα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο λογισμικό, έστω κι αν αυτή η τακτική θυμίζει το μεγάλο αντίπαλό τους.

Θεωρητικά, αυτό όντως θα βάλει τέλος στον κατακερματισμό, είναι δοκιμασμένη τακτική εξάλλου με την Apple. Παρόλα αυτά, το Android έχει πολλούς κατασκευαστές που το χρησιμοποιούν εν αντιθέσει με την Apple η οποία είναι η μόνη που χρησιμοποιεί το iOS. Οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια ομογενοποίησης του Android, σίγουρα δε θα είναι τόσο εύκολη όσο το παρουσιάζει η Apple.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε ένα ενιαίο λογισμικό το οποίο θα προσφέρει η Google και συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές στα αυστηρά πρότυπα που θα ορίζει η ίδια, όπως συνέβη φέτος με το Nexus 5X της LG και το Nexus 6P της Huawei. Θεωρείτε πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι θετική για το Android; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

Tags: