Νούμερο 2 στην Ευρώπη η Huawei

Ξεπέρασε LG, HTC και Sony
05 Νοεμβρίου 2015 07:30
Νούμερο 2 στην Ευρώπη η Huawei

Η Κινέζικη Huawei γνωρίζοντας τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να εισέλθει και στο φρούριο της Ευρώπης, αναρριχόμενη στη δεύτερη θέση των πωλήσεων πίσω από τη Samsung, αφήνοντας πίσω τις LG, HTC και Sony. Τα δεδομένα των αναλυτών έρχονται για τις 5 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Την ίδια περίοδο πέρυσι, η Huawei βρισκόταν στην έκτη θέση των κατασκευαστών στην Ευρώπη, κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακό το φετινό κατόρθωμα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής αναλύτρια, Carolina Milanesi, “χάρη στην επιμονή στο marketing και την αποδυνάμωση της Sony, της HTC και της Motorola, η Huawei μπόρεσε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση των Android κατασκευαστών στην Ευρώπη από την 6η θέση το 2014. Με μεγαλύτερη ποικιλία συσκευών από high-end μέχρι low-end, η Huawei είχε μεγάλη επιτυχία σε Ισπανία και Ιταλία”.

Οι πωλήσεις της Huawei έχουν αυξηθεί κατά 30% συγκριτικά με πέρυσι, πουλώντας σχεδόν 10 εκατομμύρια συσκευές το μήνα από το Μάιο, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια smartphones το 2015, ενώ κατέχει το 5.4% της παγκόσμιας αγοράς σύμφωνα με την Gartner. Κι αν αναρωτιέστε πώς να προφέρετε τη νούμερο δύο εταιρία στην Ευρώπη, η απάντηση είναι Ουά-Ουεϊ.