Το Facebook θέλει να δημιουργήσει ένα τηλεμεταφορέα

Τι αποκαλύπτει ο Mike Schroepfer
05 Νοεμβρίου 2015 07:04
Το Facebook θέλει να δημιουργήσει ένα τηλεμεταφορέα

Σε δηλώσεις του στο Business Insider, ο επικεφαλής του τεχνικού τομέα του Facebook, Mike Schroepfer δήλωσε πως η εταιρία έχει σχέδια για την ανάπτυξη “ουσιαστικά ενός τηλεμεταφορέα”. Σε ένα press event πριν την Dublin Web Summit είχε δηλώσει πως “το Facebook θέλει να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία θα σας επιτρέπει να βρίσκεστε όπου θέλετε, με όποιον θέλετε, χωρίς γεωγραφικά όρια”.

Φυσικά δε μιλάμε για τηλεμεταφορέα με την έννοια του Star Trek, αλλά καλύτερα για μια βελτίωση της VR εμπειρίας προσθέτοντας φυσική ανάδραση, ξεγελώντας τις αισθήσεις σας για να νομίζετε πως είστε κάπου αλλού. Μετά την εξαγορά της Oculus VR, αποκαλύφθηκε το Oculus Touch, το οποίο αναπαράγει τις κινήσεις του χρήστη στον VR κόσμο. Σας επιτρέπει ακόμα και να βλέπετε τα χέρια σας. Η κυκλοφορία του αναμένεται το 2016 μαζί με το Medium. Η Oculus χαρακτηρίζει το Medium ως “ψηφιακό πηλό” που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει 3D αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα controllers.

Το Μάιο η Oculus συνεργάστηκε με την Surreal Vision με σκοπό τη δημιουργία μιας τεχνολογίας με την οποία μπορεί με livestreaming, να μετατραπεί το πραγματικό περιβάλλον σας σε εικονική πραγματικότητα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά του VR όπως το παραπάνω στον πραγματικό σας κόσμο.