Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Βραζιλία μπλόκαρε το X

Αφού ο Elon Musk αρνήθηκε να συμμορφωθεί

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Βραζιλία μπλόκαρε το X

Apple και Google έχουν πέντε μέρες για να αφαιρέσουν την εφαρμογή X από τα app store τους στη Βραζιλία, ενώ ο δικαστής Alexandre de Moraes διέταξε τους παρόχους της χώρας να μπλοκάρουν τη social media πλατφόρμα.

Η απόφαση έρχεται μετά την άρνηση του Elon Musk να συμμορφωθεί με δικαστική εντολή η οποία τον διέταζε να ορίσει έναν νομικό αντιπρόσωπο στη Βραζιλία και να κλείσει λογαριασμούς στο X οι οποίοι κρίθηκαν ως επιζήμιοι στις δημοκρατικές διεργασίες.

Advertisement

Επιπλέον της απαγόρευσης στη χώρα, ο Moraes έκανε παράνομη και την πρόσβαση στο X μέσω VPN, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν ημερήσιο πρόστιμο περίπου $9.000.

Ο Moraes πάγωσε επίσης και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας Starlink.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται μετά από εβδομάδες πιέσεων του Moraes και διαμαρτυρίας του Musk. Ο Musk χαρακτηρίζει ανοικτά τον ανώτατο δικαστή της Βραζιλίας ως διεφθαρμένο, απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία λόγου και πολλά ακόμα.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.