Κλειδωμένα πίσω από νέα συνδρομή χαρακτηριστικά του iOS 18;

Τα σχέδια της Apple αποκαλύπτονται
02 Ιουλίου 2024 13:08
Κλειδωμένα πίσω από νέα συνδρομή χαρακτηριστικά του iOS 18;

H νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, το iOS 18, αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές, αναβαθμίζοντας για παράδειγμα την Siri, η οποία θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ChatGPT για να βοηθά με σύνθετες ερωτήσεις. Αντίστοιχα, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν δικά τους emojis με γενετική τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούν να ζητάνε περιλήψεις για τα e-mails ή τις ειδοποιήσεις τους και να παράγουν εικόνες από κείμενο. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά του Apple Intelligence, το οποίο φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για όσα σχεδιάζει η εταιρία για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, περισσότερες πληροφορίες για τα πλάνα της έφερε στα φώτα της δημοσιότητας για άλλη μια φορά ο συνήθης ύποπτος, Mark Gurman. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Bloomberg, η Apple θέλει να παρέχει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης ως συνδρομητικές, χτίζοντας δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το iCloud+.

Τι σημαίνει αυτό; Το iOS 18 θα προσθέσει τις εισαγωγικές λειτουργίες του Apple Intelligence, στις οποίες η πρόσβαση θα είναι δωρεάν. Μελλοντικά όμως, θα έρθει και το Apple Intelligence+, το οποίο θα είναι συνδρομητική υπηρεσία, περιλαμβάνοντας αρκετά πιο προηγμένες AI υπηρεσίες.

Όπως τονίζει ο Gurman, η Apple θέλει να αντισταθμίσει κάπως τα χαμένα έσοδα από τους χρήστες που κάνουν πλέον λιγότερα συχνά αναβαθμίσεις σε νέα iPhone μοντέλα. Με το Apple Intelligence+ πρακτικά προστίθεται μια ακόμη ροή εσόδων στο «οπλοστάσιο» των οικονομικών της. Μάλιστα, ο ρεπόρτερ αποκάλυψε επίσης ότι η Apple μάλλον θα λαμβάνει και κάποια έσοδα όταν κάποιος πελάτης της κάνει συνδρομή στις AI υπηρεσίες συνεργατών της. Δηλαδή, αν το Apple Intelligence οδηγήσει κάποιον iPhone χρήστη να γίνει συνδρομητής του ChatGPT Plus, η OpenAI θα μοιράζεται ένας μέρος των εσόδων αυτού του πελάτη με την Apple, κάτι που επίσης αναμένεται να τονώσει τα οικονομικά της. Αντίστοιχες συμφωνίες συζητιούνται και με τις Google και Anthropic για τα δικά τους AI μοντέλα.

Tags: