Η Apple αποσύρει το Pay Later

Αλλάζει την προσέγγισή της
18 Ιουνίου 2024 09:40
Η Apple αποσύρει το Pay Later

Η Apple βάζει πρόωρο τέλος στο πρόγραμμά της “αγοράστε τώρα – πληρώστε αργότερα” που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μόλις πέρυσι. Η απόφαση κατάργησης του Pay Later σηματοδοτεί μία υποχώρηση της Apple από τα σχέδιά της για προσφορά παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Με το Pay Later οι χρήστες της Apple μπορούσαν να “σπάσουν” τις αγορές έως και $1.000 σε τέσσερις δόσεις μέσα σε έξι εβδομάδες, χωρίς τόκους ή επιπλέον χρεώσεις. Πολλοί χαρακτήρισαν το Pay Later ως μία κίνηση εισόδου της Apple στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ουσιαστικά προσφέροντας δάνεια στους χρήστες της για να μην καταφύγουν αυτοί σε τράπεζες ή άλλους πιστωτές. Για να λειτουργήσει τη νέα υπηρεσία, η Apple δημιούργησε μία νέα θυγατρική εταιρία για να εκδίδει τα δάνεια, την Apple Financing.

Το Pay Later ήρθε σε μία εποχή πέρυσι όπου τα επιτόκια των ΗΠΑ ήταν σχεδόν μηδενικά, κάνοντας αυτήν την κίνηση πολύ ελκυστική για την εταιρία. Ωστόσο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να αυξάνουν τα επιτόκια, το σχέδιο έγινε λιγότερο ελκυστικό.

Κατά τη διάρκεια του WWDC την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε πως το Pay Later αποσύρεται και η εταιρία θα συνεργαστεί με μεγάλες τράπεζες για να προσφέρει υπηρεσίες δόσεων μέσω της εφαρμογής Apple Wallet. Οι νέες επιλογές πληρωμών θα γίνουν διαθέσιμες όταν κυκλοφορήσει το iOS 18, αργότερα μέσα στη χρονιά.