iOS 18 συμβατά iPhone: Η λίστα με τα μοντέλα που θα πάρουν την αναβάθμιση

Αποκαλύφθηκε η λίστα των συμβατών συσκευών
11 Ιουνίου 2024 10:51
iOS 18 συμβατά iPhone: Η λίστα με τα μοντέλα που θα πάρουν την αναβάθμιση

Η Apple αποκάλυψε το iOS 18, κάνοντας συγχρόνως διαθέσιμη την πρώτη preview έκδοση για τους προγραμματιστές. Έτσι, μάθαμε ποιες συσκευές θα είναι συμβατές με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τα νέα είναι χαρμόσυνα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, για άλλη μια φορά τα iPhone XS και iPhone XR που κυκλοφόρησαν το 2018 και το 2019 αντίστοιχα θα υποστηρίζονται! Αυτό σημαίνει πως όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν το iOS 17 θα λάβουν και την αναβάθμιση στο iOS 18.

Βέβαια, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να επισημανθεί. Το iOS 18 θα προσθέσει μια νέα σουίτα AI λειτουργιών, αναβαθμίζοντας για παράδειγμα την Siri, η οποία θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ChatGPT για να βοηθά με σύνθετες ερωτήσεις. Αντίστοιχα, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν δικά τους emojis με γενετική τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούν να ζητάνε περιλήψεις για τα e-mails ή τις ειδοποιήσεις τους και να παράγουν εικόνες από κείμενο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του Apple Intelligence θα απαιτούν ισχυρό NPU hardware και έτσι θα υποστηρίζονται μόνο από τις συσκευές με A17 Pro επεξεργαστή ή καλύτερο.

Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα οι νέες επιλογές προσαρμογής της αρχικής οθόνης, η δυνατότητα κλειδώματος εφαρμογών και ο προγραμματισμός γραπτών μηνυμάτων θα έρθουν σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν το iOS 18.

Ακολουθεί η λίστα των συμβατών συσκευών.

Τα iPhone μοντέλα που θα υποστηρίζουν το iOS 18:

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone SE (δεύτερης γενιάς ή νεότερο)

Τα iPhone μοντέλα που θα υποστηρίζουν τα Apple Intelligence χαρακτηριστικά:

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Tags: