Τι σημαίνει ο ερχομός του RCS στα iPhone και τι αλλάζει στα μηνύματα με τους χρήστες Android;

Το iOS 18 φέρνει το πιο πολυπόθητο χαρακτηριστικό όλων
10 Ιουνίου 2024 23:48
Τι σημαίνει ο ερχομός του RCS στα iPhone και τι αλλάζει στα μηνύματα με τους χρήστες Android;

Η μέρα επιτέλους φτάνει για το πιο πολυπόθητο χαρακτηριστικό στα iPhone εδώ και πάρα πολλά χρόνια: την υποστήριξη για RCS μηνύματα, η οποία θα έρθει με την κυκλοφορία του iOS 18 τον χειμώνα

Τι σημαίνει όμως η υποστήριξη RCS στο iOS 18 για τους κατόχους iPhone; Το νέο αυτό πρότυπο θα αντικαταστήσει το SMS ως το προεπιλεγμένο πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων, βάζοντας τέλος στο απαρχαιωμένο πρότυπο και μετά από δεκάδες πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Apple στην παρουσίαση του WWDC 2024 ανέφερε ότι χάρις το RCS οι χρήστες μεταξύ iPhone και Android θα μπορούν να ανταλλάσσουν αρχεία όπως εικόνες και βίντεο και ηχογραφήσεις σε υψηλή ανάλυση, καθώς και την ένδειξη ότι παραδόθηκε και διαβάστηκε, όπως γίνεται μέχρι σήμερα στην επικοινωνία από iPhone σε iPhone. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, το RCS (Rich Communications Services) αναπτύχθηκε ως μια νέα και καλύτερη βερσιόν του SMS προσφέροντας πολλαπλά πλεονεκτήματα έναντι του προηγούμενου, και αποτελεί μέχρι σήμερα ότι πιο κοντινό σε iMessage έχουν τα Android κινητά. Όμως πώς θα φαίνονται τα μηνύματα από Android σε iPhone; 

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Apple για όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 18, υπάρχει μια εικόνα που δίνει ένα δείγμα του πώς θα φαίνονται και αν νομίζατε ότι τα "πράσινα μηνύματα" θα τελείωναν ήσασταν γελασμένοι. Φαίνεται, λοιπόν, ότι τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android θα παραμείνουν στο πράσινο χρώμα και δε θα γίνει μια μίξη μπλε (iMessage) και πράσινων (RCS/ Android) μηνυμάτων. Γκρι λοιπόν για το πλαίσιο του αποστολέα και πράσινο του παραλήπτη, ενω στο κενό πλαίσιο κειμένου θα υπάρχει η ένδειξη "Text Message - RCS". 

Με απλά λόγια, αν ένας φίλος σας έχει Android και εσείς iPhone, αρχής γενομένης με το iOS 18 θα μπορείτε να του στείλετε τα βίντεο ή τις φωτογραφίες που επιθυμείτε χωρίς να χαλάει η ανάλυσή τους. 

 

To iOS 18 που θα φέρει τελικά την υποστήριξη RCS στα iPhone θα διατεθεί προς όλους τον ερχόμενο χειμώνα.