Ένας θηρευτής εμπνέει το φόβο στα θηλαστικά περισσότερο από κάθε άλλο

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο πλάσμα είναι αυτό;
09 Ιουνίου 2024 12:03
Ένας θηρευτής εμπνέει το φόβο στα θηλαστικά περισσότερο από κάθε άλλο

Από όλα τα σπονδυλωτά πλάσματα του πλανήτη, ένα είναι αυτό που εμπνέει το μεγαλύτερο φόβο και ανήκει στα θηλαστικά. Ο άνθρωπος. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει πως οι φωνές μας εμπνέουν περισσότερο φόβο από οποιοδήποτε άλλο κορυφαίο θηρευτή και τώρα μία ακόμα έρχεται για να υποστηρίξει αυτά τα ευρήματα.

Τα μαρσιποφόρα της Τασμανίας είναι 2.4 φορές πιο πιθανό να τρέξουν για τη ζωή τους όταν ακούν μία ανθρώπινη φωνή, παρά όταν ακούν τον ήχο οποιουδήποτε άλλου θηρευτή.

Η άγρια ζωή σε όλο τον πλανήτη αναγνωρίζει πως οι άνθρωποι είναι η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου.

Πέρυσι, ερευνητές ανακάλυψαν πως τα θηλαστικά στην αφρικανική σαβάνα, φοβούνται τους ήχους των ανθρώπων περισσότερο από τα λιοντάρια.

Οι ερευνητές έπαιξαν ήχους σκύλων, λύκων, διαβόλων της Τασμανίας και ανθρώπων, σε καγκουρό, πόσουμ, γουαλάμπι και pademelon. Από τα 684 video που κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους, τα μαρσιποφόρα πανικοβάλλονταν και έφευγαν 2.4 φορές περισσότερο από τους ήχους του ανθρώπου, σε σχέση με τους δεύτερους σκύλους.

Ο φόβος που εμπνέουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ μας. Οι ερευνητές προτείνουν την αναπαραγωγή ήχων ανθρώπων για να προστατευτούν οι σοδειές.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

Tags: