Γυναίκα μέθυσε από αλκοόλ που παρήγαγε το ίδιο της το έντερο

Μία σπάνια περίπτωση
05 Ιουνίου 2024 10:46
Γυναίκα μέθυσε από αλκοόλ που παρήγαγε το ίδιο της το έντερο

Καναδοί γιατροί ανέφεραν μία σπάνια περίπτωση 50χρονης γυναίκας η οποία μέθυσε από αλκοόλ το οποίο παράχθηκε φυσικά στο έντερό της. Τα τελευταία δύο χρόνια η γυναίκα είχε επισκεφθεί επανειλημμένα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία, αναφέροντας δυσκολία στην άρθρωση του λόγου και ζαλάδα που την είχε οδηγήσει σε αρκετές πτώσεις.

Κάθε φορά, οι γιατροί πρόσεξαν την μυρωδιά αλκοόλ στην ανάσα της και το αλκοτέστ έδειχνε 39mmo/L, αρκετά παραπάνω από ένα νηφάλιο άνθρωπο που θα είχε 2mmo/L. Η γυναίκα έφευγε από τα νοσοκομεία με τη διάγνωση της μέθης, παρόλο που έλεγε στους γιατρούς ότι σταμάτησε να πίνει αλκοόλ τα τελευταία χρόνια λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Οι ψυχιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως δεν είχε κανέναν εθισμό και έτσι στην έβδομη επίσκεψή της σε νοσοκομείο, ο γιατρός υποπτεύθηκε πως η μέθη μπορεί να οφείλεται σε μία σπάνια κατάσταση, γνωστή ως “σύνδρομο εντερικής ζύμωσης”. Η κατάσταση αυτή προκύπτει από συνδυασμό παραγόντων, όπως η διατροφή του ατόμου και η γενετική προδιάθεση, προκαλώντας τη ζύμωση ορισμένων μικροβίων που υπάρχουν σε πληθώρα στο έντερο, δημιουργώντας τελικά αλκοόλ υπό τη μορφή αιθανόλης και υδατανθράκων, τα οποία απορροφώνται ξανά από το σώμα.

Οι γιατροί πρόσφεραν στη γυναίκα αντιμυκητιακή θεραπεία και την παρότρυναν να ακολουθήσει μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.