Η ASUS ανακοίνωσε τα νέα AI laptops της

Με Copilot
04 Ιουνίου 2024 11:04
Η ASUS ανακοίνωσε τα νέα AI laptops της

Σήμερα στην Computex 2024, η ASUS παρουσίασε το πλήρες χαρτοφυλάκιο συσκευών Copilot+ PC, το οποίο αποτελείται από αρκετά ενδιαφέροντα νέα laptops από τις σειρές Zenbook, ProArt και Vivobook. Από οικιακούς χρήστες έως επαγγελματίες και τους πιο απαιτητικούς δημιουργούς περιεχομένου, οι νέες συσκευές της Asus μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη χρήσης. Τα νέα laptops τροφοδοτούνται από τους τελευταίους επεξεργαστές AI της AMD και της Qualcomm με απόδοση 45+ TOPS, κάτι που εγγυάται ότι οι νέες δυνατότητες που έρχονται σύντομα στα Windows θα λειτουργούν άψογα.

Αν ασχολείστε με τη δημιουργία περιεχομένου, θα βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα μοντέλα ASUS ProArt P16, PX13 και PZ13. Το ProArt P16 είναι το πιο ισχυρό laptop της νέας σειράς ProArt, τροφοδοτούμενο από έναν επεξεργαστή AMD Ryzen AI 9 HX 370 και μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4070. Διαθέτει μια οθόνη 4K OLED, όλα σε ένα σώμα που είναι μόλις 14,9mm παχύ και ζυγίζει 1,85kg.

Το ProArt PX13 είναι ένα μετατρέψιμο laptop που ζυγίζει μόνο 1,38 kg, προορισμένο για δημιουργικούς επαγγελματίες που αναζητούν μια ευέλικτη συσκευή. Η οθόνη διαγωνίου 13 ιντσών μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες, έτσι ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε διάφορες θέσεις και καταστάσεις. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με επεξεργαστή AMD Ryzen AI 9 HX 370 και κάρτα γραφικών GeForce RTX 4070.

Η προσφορά ολοκληρώνεται με το ProArt PZ13 με αποσπώμενη οθόνη, προορισμένο για όσους θέλουν μια εξαιρετικά φορητή συσκευή. Ζυγίζει μόνο 0,85 kg και τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X series. Χάρη στην μεγάλη μπαταρία 70Wh, προσφέρει μεγάλη αυτονομία.

Αν η σειρά ProArt δε σας ταιριάζει και θέλετε να βιώσετε τη δύναμη των νέων επεξεργαστών AI της AMD σε ένα premium laptop, το ASUS Zenbook S 16 (UM5606) είναι φτιαγμένο για εσάς. Αν και διαθέτει μεγάλη οθόνη ASUS Lumina OLED 16 ιντσών και επεξεργαστή AMD Ryzen AI 9 HX 370, ζυγίζει μόνο 1,5 kg και είναι 1,1 cm παχύ. Η θήκη είναι φτιαγμένη από ένα ολοκαίνουργιο υλικό που η ASUS αποκαλεί Ceraluminum, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά και την αίσθηση της κεραμικής με την αντοχή του αλουμινίου. Υπάρχει χώρος για έως και 6 ηχεία, έτσι οι χρήστες θα απολαύσουν ταινίες και μουσική.

Η σειρά Vivobook έχει εμπλουτιστεί με αρκετά νέα μοντέλα. Αν οι κύριες προτεραιότητές σας είναι η καλή απόδοση με φανταστική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το ASUS Vivobook S 15 (S5507) είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό το Copilot+ PC διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X Elite, οθόνη ASUS Lumina OLED 15,6 ιντσών 3K 120 Hz και μεταλλικό σώμα.

Οι λάτρεις των επεξεργαστών AI της AMD θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των ASUS Vivobook S 14 (M5406), ASUS Vivobook S 15 (M5506) και ASUS Vivobook S 16 (M5606), τα οποία διαφέρουν ως προς το μέγεθος της οθόνης.

Η ASUS ανακοίνωσε ότι το Vivobook S 15 (S5507) με επεξεργαστή Qualcomm θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μας στις 18 Ιουνίου 2024 (προπαραγγελία είναι ήδη διαθέσιμη), ενώ τα ProArt P16 και Zenbook S 16 αναμένονται στα ράφια των τοπικών καταστημάτων στο δεύτερο μισό του Ιουλίου.

Στον τομέα του gaming τώρα, μια κάπως απρόσμενη έλευση είναι το TUF Gaming A14. Είναι το πρώτο laptop της ASUS από τη σειρά TUF Gaming που διαθέτει οθόνη διαγωνίου 14 ιντσών, οπότε τώρα οι λάτρεις των συμπαγών gaming laptops έχουν ένα πιο προσιτό μοντέλο από το δημοφιλές Zephyrus G14. Τα μοντέλα TUF Gaming A14 τροφοδοτούνται από τους τελευταίους επεξεργαστές AI της AMD, και η πιο ισχυρή διαμόρφωση θα διαθέτει τον AMD Ryzen 9 AI HX 370 και την κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4070. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε το TUF Gaming A16, το οποίο έρχεται με οθόνη διαγωνίου 16 ιντσών. Επίσης, τροφοδοτείται από τον AMD Ryzen 9 AI HX 370, ο οποίος διαθέτει 12 πυρήνες, 24 νήματα και NPU με μέγιστη απόδοση 50 TOPS.

Η κορυφαία gaming πρόταση της ASUS, τουλάχιστον όσον αφορά τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην Computex, ανήκει στο μοντέλο ROG Zephyrus G16 (2024) GA605. Αν το όνομα σας ακούγεται οικείο, είναι επειδή η ASUS έχει ένα μοντέλο με σχεδόν πανομοιότυπο όνομα. Η διαφορά είναι ότι το παλαιότερο GU605 τροφοδοτείται από Intel και το νέο GA605 τροφοδοτείται από επεξεργαστές AI της AMD. Το νέο μοντέλο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην Intel εκδοχή που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, δηλαδή ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, λεπτό και ελαφρύ μεταλλικό σασί, μια φανταστική οθόνη OLED και ένα ηχοσύστημα με 6 ηχεία. Η κινητήρια δύναμη είναι ο ισχυρός επεξεργαστής AMD Ryzen AI HX 370 και η κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4070. Όταν συνδυαστεί η απόδοση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, η πιο ισχυρή εκδοχή του ROG Zephyrus G16 (2024) GA605 προσφέρει έως και 402 TOPS, κάτι που θα εκτιμηθεί από τους λάτρεις των εφαρμογών που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.