Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ακύρωσε το ταξίδι του στη Σελήνη

Λόγω των καθυστερήσεων της SpaceX
03 Ιουνίου 2024 09:58
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ακύρωσε το ταξίδι του στη Σελήνη

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa είχε αγοράσει οκτώ εισιτήρια για να ταξιδέψει μαζί με καλλιτέχνες της επιλογής του στη Σελήνη, με το Starship της SpaceX. Τώρα όμως, λόγω των καθυστερήσεων στην παρθενική πτήση του Starship, ακύρωσε το ταξίδι του.

Η ανακοίνωσε έγινε μέσω του X λογαριασμού της αποστολής, dearMoon. Ακολούθησε και post στο X από τον ίδιο, στο οποίο ανέφερε:

Σχετικά με την ακύρωση του project dearMoon. Υπέγραψα το συμβόλαιο το 2018 βασισμένος στην υπόθεση πως η dearMoon θα εκτοξευόταν στα τέλη του 2023. Είναι ένα project σε εξέλιξη και το καταλαβαίνω, αλλά είναι ακόμα αβέβαιο πότε θα μπορεί να εκτοξευθεί το Starship. Δεν μπορώ να προγραμματίσω το μέλλον μου σε αυτήν την κατάσταση και νιώθω πολύ άσχημα που αναγκάζω το πλήρωμά μου να περιμένει κι έτσι πήρα τη δύσκολη απόφαση να το ακυρώσω σε αυτή τη στιγμή στο χρόνο. Ζητάω συγγνώμη από όσους περίμεναν να δουν αυτό το project να υλοποιείται.

Ο Maezawa είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο πως η αποστολή θα καθυστερήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα, λίγες μέρες πριν η δεύτερη πτήση του Starship καταλήξει σε μία πύρινη μπάλα φωτιάς μετά την εκτόξευση. Η SpaceX θα πραγματοποιήσει την τέταρτη δοκιμή της στις 5 Ιουνίου.