iOS 18: Έρχονται κι άλλα εφέ στα μηνύματα των iPhone

Τί αναφέρει νέο ρεπορτάζ;
01 Ιουνίου 2024 14:33
iOS 18: Έρχονται κι άλλα εφέ στα μηνύματα των iPhone

Η Apple θα διοργανώσει σε λίγες ημέρες το νέο WWDC στο οποίο μεταξύ άλλων θα αποκαλύψει και το μέλλον του λειτουργικού συστήματος του iPhone. Βρισκόμαστε, λοιπόν, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του iOS 18 και μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες που αφορούν αυτή τη φορά τα μηνύματα.

Ο γνωστός ρεπόρτερ με το όνομα Mark Gurman έκανε κάποιες δηλώσεις για το iOS 18 και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το iMessage θα δει νέα εφέ με την άφιξη της νέας ενημέρωσης. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα iPhone έχουν μια λειτουργία που στέλνουν τα μηνύματα με κάποιο ειδικό εφέ, είτε «παρέα» με κομφετί, είτε τα κάνει αόρατα που σιγά σιγά εμφανίζονται, είτε πιάνοντας ολόκληρη την οθόνη. Αυτό λειτουργεί μόνο αν και ο συνομιλητής σας έχει iPhone.

Φαίνεται ότι αυτό το χαρακτηριστικό θέλει να το αναβαθμίσει η Apple με το iOS 18 και θα προσφέρει νέα ειδικά εφέ για να «ζωντανεύετε» τα μηνύματά σας. Επίσης, με το νέο λειτουργικό θα προστεθεί το RCS από την Apple, όπου Android και iPhone χρηστές θα μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς περιορισμένους και ίσως τα εφέ λειτουργούν και εκεί, δηλαδή «με τους πράσινους».

Εκτός από τα εφέ, όμως, ο Mark Gurman είχε αναφέρει παλιότερα ότι το iMessage θα δει και άλλες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, καθώς και autocorrect καλύτερο σε σχέση με πριν που θα λειτουργεί με την ολοκαίνουργια AI.

Τέλος, όσον αφορά το RCS, οι χρήστες Android και iPhone συσκευών θα μπορούν να συνομιλούν πιο ελεύθερα μεταξύ τους και να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης, ηχητικά μηνύματα και πολλά ακόμη.

Tags: