Η Nvidia θα ξεπεράσει την Apple ως η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρία

Η AI τα αλλάζει όλα
01 Ιουνίου 2024 09:14
Η Nvidia θα ξεπεράσει την Apple ως η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρία

Η Nvidia αναμένεται σύντομα να γίνει η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο, ξεπερνώντας την Apple. Ο λόγος είναι πως η Nvidia είναι η μεγάλη κερδισμένη από την άνοδο των AI εφαρμογών. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, βασίζονται στα high-end chips της Nvidia και αυτό έχει βοηθήσει τη μετοχή της σχεδόν να τριπλασιάσει την αξία της το τελευταίο έτος, φτάνοντας τα $2.68 τρισεκατομμύρια.

Η Apple από την άλλη παραχώρησε την πρώτη θέση ως πολυτιμότερη εταιρία στη Microsoft νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ενώ συνεχίζει να βλέπει μειωμένη ζήτηση για τα iPhones και σκληρό ανταγωνισμό από την Κίνα. Η αξία της πλέον εκτιμάται στα $2.92 τρισεκατομμύρια.

Είναι αξιοσημείωτο επειδή η Apple ήταν κυρίαρχη για τόσο μεγάλο διάστημα, ειδικά στους τομείς της ανάπτυξης και της καινοτομίας. Πρόσφατα όμως η καμπύλη καινοτομίας φαίνεται πως έχει οριζοντιωθεί, δείχνοντας έτσι μικρότερη ανάπτυξη στο μέλλον. Από την άλλη η Nvidia έχει πιάσει το κύμα της ανάπτυξης. Ξεκινώντας με την gaming ζήτηση, μετά με τα crypto και τώρα με την AI, έχουν μπορέσει να ταιριάξουν τέλεια την καινοτομία με τη ζήτηση και αυτό τους οδήγησε σε εκρηκτική ανάπτυξη. – Brian Mulberry, Zacks Investment Management

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nvidia έγινε η εταιρία που αναπτύχθηκε από το $1 τρισεκατομμύριο στα $2 τρις πιο γρήγορα από όλες, ξεπερνώντας Amazon, Alphabet και Saudi Aramco.