Επικίνδυνες τοξικές ουσίες βρέθηκαν σε ρούχα και αξεσουάρ της Shein

Από τα 93 προϊόντα που εξετάστηκαν τα μισά περιέχουν τοξικές ουσίες
29 Μαΐου 2024 09:02
Επικίνδυνες τοξικές ουσίες βρέθηκαν σε ρούχα και αξεσουάρ της Shein

Σε μια άκρως ανησυχητική ανακοίνωση προέβη η κυβέρνηση της Σεούλ, η οποία αποκάλυψε ότι πολλά παιδικά προϊόντα που πωλούνται από την Shein περιείχαν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων επιθεωρήσεων των αρχών της Σεούλ με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται από διάφορες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Shein και Temu που τους τελευταίους μήνες έχουν γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η νεότερη επιθεώρηση, η οποία κάλυψε οκτώ διαφορετικά προϊόντα της Shein, αποκάλυψε σε όλα ανησυχητικά υψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων, χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται συνήθως για να μαλακώσουν τα πλαστικά. Ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παιδικών παπουτσιών βρέθηκε να περιέχει φθαλικές ενώσεις 428 φορές πάνω από το αποδεκτό όριο! Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που εντοπίστηκε ποτέ στις συγκεκριμένες επιθεωρήσεις. Επιπλέον, αρκετές δερμάτινες τσάντες που πωλούνται από τη Shein βρέθηκαν να έχουν επίπεδα φθαλικών εστέρων έως και 153 φορές πάνω από το νόμιμο όριο!

Οι φθαλικοί εστέρες, ενώ είναι διαδεδομένοι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, όπως δοχεία, είδη ομορφιάς και παιχνίδια, έχουν συσχετιστεί με σημαντικούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων ορμονικών διαταραχών, παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων, καρκίνων και προβλημάτων γονιμότητας. Ο Park Sang-jin, αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει την απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων προϊόντων από την πώληση. Από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι επιθεωρήσεις, οι περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν συμμορφωθεί με αυτά τα αιτήματα αφαίρεσης.

Το θέμα σχολίασε και ένας εκπρόσωπος της Shein, που διαβεβαίωσε ότι η εταιρία δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των προϊόντων και συνεργάζεται με οργανισμούς τρίτων για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας. Παράλληλα, τόνισε ότι μόλις λάβουν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς περί μη συμμόρφωσης, η Shein αφαιρεί αμέσως τα προϊόντα από τον ιστότοπό της και διεξάγει ενδελεχείς έρευνες.

Συνδυαστικά, σε αυτή τη νέα και σε παλιότερες επιθεωρήσεις της Σεούλ έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής 93 προϊόντα της Shein, διαπιστώνοντας ότι σχεδόν τα μισά περιέχουν τοξικές ουσίες!

Tags: