iOS 18: Δέκα AI χαρακτηριστικά και αλλαγές που θα έρθουν στα iPhone

Το λειτουργικό σύστημα θα μεταμορφωθεί
27 Μαΐου 2024 12:26
iOS 18: Δέκα AI χαρακτηριστικά και αλλαγές που θα έρθουν στα iPhone

Εδώ και μήνες, οι φήμες σχετικά με τα πλάνα της Apple για το iOS 18 θέλουν την εταιρία να δίνει τεράστια έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Όπως ακριβώς έκανε και η Samsung με τη νεότερη έκδοση του One UI, έτσι και η Apple σκοπεύει να μεταμορφώσει με τη σειρά της το λειτουργικό σύστημα των iPhone, προσθέτοντας διάφορα χαρακτηριστικά που θα βασίζονται σε AI.

Τώρα, μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν την Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024, όπου η Apple αναμένεται να ανοίξει και επίσημα τα χαρτιά της, ο ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg ήρθε να αποκαλύψει μέσα από ένα νέο του ρεπορτάζ τι να περιμένουμε.

Σύμφωνα με τον Gurman, η AI στρατηγική της Apple είναι στον πυρήνα της αρκετά απλή. Η εταιρία θέλει να προσφέρει πρακτικά εργαλεία για τους απλούς χρήστες και έτσι θα εμπλουτίσει με νέα AI χαρακτηριστικά βασικές εφαρμογές του iOS, όπως το Safari, τις Φωτογραφίες και τις Σημειώσεις. Μάλιστα, η Apple σκοπεύει να τονίσει ότι οι περισσότερες AI λειτουργίες του iPhone θα τρέχουν τοπικά στην συσκευή και όχι στο cloud, κάτι που προφανώς είναι σημαντικό για την ιδιωτικότητα των πληροφοριών και των αρχείων των χρηστών.

Το ρεπορτάζ επισήμανε μάλιστα δέκα AI χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε προσεχώς στο οικοσύστημα της Apple. Η σχετική λίστα ακολουθεί παρακάτω.

Οι νέες AI λειτουργίες που ετοιμάζει η Apple για τα iPhone με το iOS 18:

Αυτόματη βελτίωση φωτογραφιών (retouching).

Αυτόματη απομαγνητοφώνηση των Voice Μemos σε κείμενο.

Αυτόματες προτεινόμενες απαντήσεις για emails και μηνύματα.

Ολοκαίνουργια emoji θα δημιουργούνται και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το περιεχόμενο του μνήματος.

Βελτιωμένη αναζήτηση στον Safari.

Γρηγορότερες και πιο εύστοχες αναζητήσεις περιεχομένου στο Spotlight.

Πολύ πιο φυσικές αλληλεπιδράσεις με τη Siri.

Έξυπνες περιλήψεις για τις ειδοποιήσεις και μηνύματα που δεν έχουν διαβαστεί.

Έξυπνες περιλήψεις για άρθρα στο διαδίκτυο, έγγραφα, σημειώσεις, κ.α.

Καλύτερα developer εργαλεία στο Xcode.

Μια δραματικά βελτιωμένη έκδοση της Siri θα έρθει και στο Apple Watch, ειδικά διαμορφωμένη για να βοηθά με «εργασίες εν κινήσει».