iOS 18: Έρχεται ακόμη μια αλλαγή στην αρχική οθόνη των iPhone

Με το επερχόμενο μεγάλο update
26 Μαΐου 2024 19:32
iOS 18: Έρχεται ακόμη μια αλλαγή στην αρχική οθόνη των iPhone

Στη δημοσιότητα ήρθε νέο ρεπορτάζ που επικεντρώνεται στο iOS 18 της Apple, το οποίο όπως ακούμε εδώ και μήνες, θα είναι το μεγαλύτερο update που θα έχουν δει τα iPhone εδώ και χρόνια.

Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα ο Mark Gurman μέσα από το Power On newsletter του και αναφέρει ότι η Apple θα δώσει περισσότερη ελευθερία στους χρήστες με το iOS 18. Αναλυτικότερα, μία σημαντική αλλαγή θα γίνει στο Home Screen, δηλαδή στην «επιφάνεια εργασίας» του iPhone όπου φιλοξενούνται όλες οι εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, ο Gurman αναφέρει ότι το iOS 18 θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν το χρώμα των εικονιδίων των εφαρμογών. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να μετατρέψετε το χρώμα όλων των social media εφαρμογών σε μπλε (ή σε όποιες επιλογές χρωμάτων δίνει η Apple). Αυτό ήταν κάτι που γινόταν εδώ και χρόνια σε όσους είχαν hacked έκδοση του iOS.

Επιπροσθέτως, πρόσφατα μάθαμε ότι με την επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού, η Apple θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν το Home Screen τους όπως πραγματικά θέλουν, όσον αφορά τη διάταξη των apps.

Αυτή η αλλαγή θα έχει να κάνει με τα κενά στο πλέγμα των εικονιδίων. Με το iOS 18 θα σας δίνεται η δυνατότητα να αφήνετε κενά σημεία, ακόμη και ολόκληρές σειρές ή στήλες. Παραδείγματος χάρη, σε μία σειρά, θα μπορείτε να έχετε μόνο μία εφαρμογή κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να μετατρέψετε την αρχική οθόνη του τηλεφώνου όπως εσείς ακριβώς επιθυμείτε, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν τέσσερις εφαρμογές (ανάλογα το τηλέφωνο) στη σειρά.

iOS 18: Τι αναμένεται να δούμε από την “μεγαλύτερη αναβάθμιση” των iPhone

Το iOS 18 αναμένεται να παρουσιαστεί από την Apple στις αρχές του Ιουνίου μέσα από το ειδικό event WWDC.

Tags: