iOS 18: Τι αναμένεται να δούμε από την “μεγαλύτερη αναβάθμιση” των iPhone

Όλοι λένε ότι το επόμενο update θα είναι το μεγαλύτερο εδώ και χρόνια
29 Μαρτίου 2024 13:45
iOS 18: Τι αναμένεται να δούμε από την “μεγαλύτερη αναβάθμιση” των iPhone

Οι φήμες για το iOS 18 δεν έχουν σταματημό τον τελευταίο καιρό στον χώρο της τεχνολογίας, με πολλούς insiders και δημοσιογράφους να αναφέρουν πως πρόκειται για την μεγαλύτερη αναβάθμιση στα iPhone τα τελευταία χρόνια. Η Apple από τη μεριά της δεν έχει αποκαλύψει τίποτα απολύτως για την επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού της, αλλά αυτό θα το κάνει τον Ιούνιο μέσα από το WWDC 2024.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, είπε πρόσφατα ότι σύμφωνα με ανθρώπους που εργάζονται πάνω στο νέο update, το iOS 18 αναμένεται να είναι “η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση του λογισμικού στην ιστορία των iPhone”. Πόσα νέα χαρακτηριστικά θα φέρει όμως;

Siri και Generative AI

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, το iOS 18 αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές στην Siri και θα επικεντρώνεται πολύ στην AI, σε εφαρμογές όπως τα Spotlight, Shortcuts, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages, Keynote και άλλες. Η Apple δοκιμάζει από τις αρχές του 2023 το δικό της large language model, όπως είναι το GPT-4 της OpenAI, το οποίο τροφοδοτεί το ChatGPT. Το μοντέλο της Apple ονομάζεται ‘Ajax’ και η εταιρία εξετάζει διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης στο λειτουργικό σύστημα των iPhone. Για παράδειγμα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης του πληκτρολογίου ή να προσθέσει αυτόματες περιλήψεις περιεχόμενου σε διάφορες εφαρμογές.

Αλλαγές στην Αρχική Οθόνη (Home Screen)

Μία νέα πληροφορία λέει ότι η Apple θα φέρει νέους τρόπους παραμετροποίησης της αρχικής οθόνης. Μία σημαντική αλλαγή θα έχει να κάνει με τα κενά στο πλέγμα των εικονιδίων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί τα εικονίδια των εφαρμογών να εξακολουθούν να «κουμπώνουν» στο πλέγμα, αλλά πλέον θα σας δίνεται η δυνατότητα να αφήνετε κενά σημεία, ακόμη και ολόκληρές σειρές ή στήλες. Παραδείγματος χάρη, σε μία σειρά, θα μπορείτε να έχετε μόνο μία εφαρμογή κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να μετατρέψετε την αρχική οθόνη του τηλεφώνου όπως εσείς ακριβώς επιθυμείτε, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν τέσσερις εφαρμογές (ανάλογα το τηλέφωνο) στη σειρά.

Μηνύματα και RCS

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple είχε ενημερώσει ότι σύντομα θα έρθει η υποστήριξη ανταλλαγής μηνυμάτων με RCS και πολλοί πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει με το iOS 18. Θεωρητικά, το RCS θα κάνει πολύ καλύτερη και ομαλότερη την γραπτή επικοινωνία μεταξύ Android και iPhone συσκευών, επιτρέποντας την αποστολή υψηλότερης ανάλυσης εικόνων και βίντεο, καθώς και ηχητικών μηνυμάτων, με κρυπτογράφηση. Παράλληλα, θα ανοίξει το δρόμο για λειτουργείες όπως το Wi-Fi messaging και οι ενδείξεις όταν ο συνομιλητής πληκτρολογεί, ακόμη και αν διαθέτει Android.

Αλλαγές στον σχεδιασμό

Με το iOS 18 αναμένεται να δούμε πολλές αλλαγές και στον σχεδιασμό των εικόνων, των γραμμάτων και άλλες στιλιστικές αλλαγές. Ο Mark Gurman δήλωσε επίσης πρόσφατα ότι το νέο update των iPhone θα έχει “σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και σχέδια”.

Φυσικά, αυτά είναι μόλις μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 18. Στις 10 Ιουνίου θα μάθουμε επιτέλους όλα όσα θα προσφέρει η επόμενη αναβάθμιση των iPhone.

Πηγή: Macrumors