Μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές της Google θα σταματήσει να λειτουργεί στα παλιότερα Android

Μέσα στον επόμενο μήνα
13 Μαΐου 2024 16:57
Μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές της Google θα σταματήσει να λειτουργεί στα παλιότερα Android

Όπως μόλις ανακοίνωσε η Google, σε περίπου ένα μήνα από τώρα, μια από τις δημοφιλέστερες και πιο χρήσιμες εφαρμογές της θα σταματήσει να λειτουργεί στα Android τηλέφωνα με παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, καθώς και στις wearable συσκευές με αντίστοιχα παλιές εκδόσεις του Wear OS.

Ο λόγος γίνεται για το Google Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώνει κάποιος ανέπαφα μέσα από το κινητό του ή για να φιλοξενεί πάσα, εισιτήρια και διαφόρων ειδών κάρτες σε ψηφιακή μορφή.

Πότε και σε ποιες συσκευές θα σταματήσει να λειτουργεί το Google Wallet;

Η επίσημη ανακοίνωση στην support σελίδα της Google τονίζει:

Στις 10 Ιουνίου 2024, το Google Wallet θα απαιτεί Android 9 ή νεότερη έκδοση στο τηλέφωνό σας και Wear OS 2.x ή νεότερη έκδοση στο έξυπνο ρολόι σας.

Για να βοηθήσουμε να παραμείνουν πιο ασφαλείς οι λειτουργίες του Wallet, όπως οι συναλλαγές tap to pay, πρέπει να μπορούμε να στέλνουμε ενημερώσεις ασφαλείας στη συσκευή σας. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δεν είναι διαθέσιμες για εκδόσεις Android κάτω του 9.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι χρήστες ευτυχώς δεν θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη αλλαγή. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Android Studio από τον Οκτώβριο του 2023, το 86.4% των Android smartphones έχει τουλάχιστον Android 9 Pie ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού. Τα νούμερα αυτά φυσικά θα έχουν αλλάξει από τότε, αλλά και πάλι χιλιάδες Android συσκευές αναμένεται να μείνουν χωρίς Google Wallet.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο app βασίζεται στα Google Play Services, οπότε δεν είναι απίθανο σύντομα να υπάρξει και κάποια ανακοίνωση για αντίστοιχη αλλαγή των απαιτήσεων. Η τελευταία φορά που άλλαξε η υποστήριξη των Google Play Services ήταν τον Αύγουστο του περασμένου έτους που το Android 4.4 KitKat έμεινε εκτός.

Tags: