Κακά μαντάτα για τους νέους Ryzen της AMD;

Νέα διαρροή δημιουργεί αμφιβολίες για την επόμενη γενιά
10 Μαΐου 2024 18:00
Κακά μαντάτα για τους νέους Ryzen της AMD;

Τον Μάρτιο σας είχαμε μεταφέρει πως σύμφωνα με τις τότε νεότερες φήμες/διαρροές, οι επόμενης γενιάς Zen 5 επεξεργαστές της AMD θα κάνουν γιγαντιαίο άλμα απόδοσης. Αναλυτικότερα, είχε ακουστεί πως οι πυρήνες της Zen 5 αρχιτεκτονικής θα είναι περισσότερο από 40% ταχύτεροι από τους πυρήνες της Zen 4 αρχιτεκτονικής. Αυτό το 40% καλύτερο IPC (Instructions per Core) θα μεταφραζόταν σε δραματικά καλύτεροι τόσο σε single-threaded όσο και multi-threaded workloads και αναμενόμενα είχε ενθουσιάσει την κοινότητα των PC hardware enthusiasts.

Τώρα όμως, μια νέα αποκάλυψη ήρθε να γειώσει τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, τα κακά μαντάτα αποκάλυψε ο manager της Lenovo China στο εγχώριο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Ο ίδιος ευθύνεται και για άλλες διαρροές, αφού πολλές φορές μιλάει ανοιχτά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στους νέους Ryzen επεξεργαστές της AMD τόνισε:

Από που προέρχεται αυτό το 40%; Αυτό που είδα εγώ είναι ότι οι Zen 5 έχουν μια αύξηση 10% στο IPC σε σύγκριση με τους Zen 4. Στην δοκιμή στο C23 1T (Cinebench R23 Single-Thread), η αύξηση ήταν παραπάνω από 10% όμως.

Επιπροσθέτως, οι fans των Windows 10 πρέπει να γνωρίζουν ότι ξεκινώντας από τους Strix Point, η AMD δεν θα κυκλοφορεί Windows 10 drivers.

Αν οι νέες αυτές πληροφορίες ισχύουν τελικά, το άλμα των Ryzen μοντέλων επόμενης γενιάς που θα κάνουν χρήση της ολοκαίνουργιας Zen 5 αρχιτεκτονικής θα είναι τελικά πολύ μικρότερο απ’ ότι περιμέναμε. Συγκριτικά, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα άλματα από γενιά σε γενιά που καταγράφηκαν από τους πρώτους Ryzen μέχρι σήμερα.

Excavator σε Zen 1: 52% καλύτερο IPC

Zen 1 σε Zen+: 3% καλύτερο IPC

Zen + σε Zen 2: 15% καλύτερο IPC

Zen 2 σε Zen 3: 19% καλύτερο IPC

Zen 3 σε Zen 4: 13% καλύτερο IPC

Zen 4 σε Zen 5: πάνω από 10% καλύτερο IPC (φημολογούμενο)

Φυσικά, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως τα τελικά μοντέλα που φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών τρέχουν ακόμη καλύτερα από τα engineering samples που βλέπουμε στις πρώτες δοκιμές που αρχίζουν να διαρρέουν.

Tags: