Huawei MatePad 11.5 S: Το καλύτερο εργαλείο για καλλιτέχνες;

Με σχεδόν μηδενική ανακλαστικότητα οθόνης
09 Μαΐου 2024 14:38
Huawei MatePad 11.5 S: Το καλύτερο εργαλείο για καλλιτέχνες;

Ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης της Huawei στο Ντουμπάι, κατέλαβε το νέο της tablet MatePad 11.5 S. Εδώ έχουμε το πρώτο tablet που διαθέτει τη νέα γενιάς οθόνη της εταιρίας, PaperMatte, η οποία μειώνει την ανακλαστικότητα της επιφάνειας κάτω από το 2% και εξαλείφει το 99% των παρεμβολών φωτός, έτσι ώστε ακόμα και σε έντονα φωτισμένα εσωτερικά περιβάλλοντα ή και κάτω από τον ήλιο, οι χρήστες μπορούν να διαβάζουν κείμενα άνετα ή να παρακολουθούν βίντεο.

Η IPS LCD οθόνη όπως μαρτυρά και η ονομασία του tablet είναι 11.5 ιντσών, έχει 2.8K ανάλυση και 30-144Hz μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους gamers. Ωστόσο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ζωγράφους και γενικότερα καλλιτέχνες, καθώς έχει αντίθεση 1500:1, 16.7 εκατομμύρια χρώματα, 10-point multi-touch και υποστηρίζει την παλέτα χρωμάτων P3.

Η επιφάνεια της οθόνης έχει μία ανώμαλη υφή σε επίπεδο νανοκλίμακας, που προσφέρει μικρο-δονήσεις. Στην πράξη αυτό κάνει τη γραφή με το M-Pencil 3ης γενιάς να μοιάζει όσο πιο κοντά γίνεται στο γράψιμο με μολύβι.

Σε συνδυασμό με τη νέα εφαρμογή GoPaint που ανέπτυξε η ίδια η Huawei, ο χρήστης έχει μία πληθώρα καλλιτεχνικών στυλ να επιλέξει, όπως νερομπογιές ή λαδομπογιές, μυριάδες στρώσεις, 100+ πινέλα και πολλά εργαλεία γραφιστικής και shortcuts.

Το M-Pencil 3ης γενιάς έχει αναβαθμιστεί με 10.000 επίπεδα πίεσης και μπορεί να αντιληφθεί την παραμικρή αλλαγή στην πίεση, δίνοντας πολλές δυνατότητες χρήσης, ενώ το latency είναι σχεδόν μηδενικό, προσφέροντας επιπλέον στην εμπειρία χρήσης σαν να γράφει κάποιος σε χαρτί.

Το MatePad 11.5 S διαθέτει μία μπαταρία 8.800mAh, 2 μικρόφωνα και 4 ηχεία τεχνολογίας Histen 9.0 για δυνατά μπάσα, ενώ ζυγίζει μόλις 510 γραμμάρια.

Είναι διαθέσιμο σε Space Grey, Silver Frost και Violet, όλα με ματ φινίρισμα. Με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο, κοστίζει €399.