Στολή Iron Man κατασκευάζει ο αμερικανικός στρατός

Δύο χρόνια μακριά από την υλοποίησή του
24 Οκτωβρίου 2015 06:37
Στολή Iron Man κατασκευάζει ο αμερικανικός στρατός

Η Stark Industries φαίνεται πως απέκτησαν έναν ανταγωνιστή. Πέρα από τα όρια του Hollywood και ερχόμενοι στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως βρίσκεται δύο χρόνια μακριά από την αποκάλυψη μιας πραγματικής στολής Iron Man. Η ονομασία της στολής είναι Tactical Light Operator Suit (TALOS) και αναπτύχθηκε μετά την απώλεια ενός πεζοναύτη στο Αφγανιστάν, αφού ήταν ο πρώτος που μπήκε σε ένα σπίτι στο οποίο εισέβαλε η μονάδα του και δέχθηκε όλα τα πυρά, σύμφωνα πάντα με το CNN.

Έτσι, προσπαθώντας να αποτρέψει απώλειες τέτοιου είδους, η στολή θα είναι αλεξίσφαιρη, θα βοηθά στο να μετακινούνται βαριά αντικείμενα, ενώ θα προσφέρει και οξυγόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Θα έχει ακόμα 3D ήχο, συστήματα θέρμανσης και ψύξης και ενσωματωμένους υπολογιστές. Το TALOS είναι ουσιαστικά ένας εξωσκελετός που υποστηρίζεται από μπαταρίες και ζυγίζει μόλις 6 κιλά, προσαρμόζεται στην πλάτη, τους μηρούς και τα πόδια και επιτρέπει στο χρήστη του να κουβαλήσει φορτίο επιπλέον 15 κιλών.

Η στολή θα συνοδεύεται από μια μορφή υγρής πανοπλίας η οποία θα στερεοποιείται όταν το επιθυμεί ο χρήστης, με χρήση μαγνητών ή ηλεκτρικού ρεύματος. Το TALOS αναπτύσσεται από το 2013, αποτελεί συνεργασία της US Special Operations Command και της DARPA και εκτιμήσεις αναλυτών τοποθετούν το κόστος του προγράμματος στα $80 εκατομμύρια.