Instagram: Νέα μέτρα για γυμνό περιεχόμενο στα μηνύματα

Για να καταπολεμηθούν οι εκβιασμοί
12 Απριλίου 2024 09:41
Instagram: Νέα μέτρα για γυμνό περιεχόμενο στα μηνύματα

Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για την αποτυχία του να προστατέψει τους νεαρούς χρήστες online, το Instagram ανακοίνωσε νέα εργαλεία για την αποτροπή της κατάχρησης και του εκβιασμού με γυμνό περιεχόμενο.

Το πιο σημαντικό update είναι η προστασία γύμνιας που έρχεται στα μηνύματα. Θα ενεργοποιείται αυτόματα για χρήστες κάτω των 18 και ένας αλγόριθμος εκμάθησης μηχανής θα ανιχνεύει και θα θολώνει για τον παραλήπτη τις εικόνες που υποπτεύεται πως περιέχουν γύμνια. Η ανάλυση θα γίνεται στη συσκευή του χρήστη, διατηρώντας έτσι τα μηνύματα κρυπτογραφημένα από συσκευή σε συσκευή. Ο παραλήπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει την εικόνα, αφού πρώτα ένα pop-up μήνυμα θα του λέει πως δεν πρέπει να νιώσει υποχρεωμένος να απαντήσει, ενώ θα υπάρχει και πλήκτρο με πληροφορίες ασφαλείας καθώς και η επιλογή να μπλοκάρει το χρήστη.

Όσον αφορά το χρήστη που στέλνει το γυμνό περιεχόμενο, θα υπάρχει ένα pop-up μήνυμα που θα τον προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους. Επιπλέον, όταν κάποιος θα θελήσει να προωθήσει ένα μήνυμα που περιέχει γυμνό περιεχόμενο, θα προβληθεί ένα μήνυμα που θα του υπενθυμίζει την υπευθυνότητα και το σεβασμό προς τους άλλους.

Έπειτα, θα υπάρχουν και εργαλεία σχεδιασμένα να ανιχνεύουν πιθανούς απατεώνες ή εκβιαστές, κάνοντάς την προσέγγιση σε ανήλικους δυσκολότερη. Τα αιτήματα μηνυμάτων από αυτούς τους λογαριασμούς θα μεταφέρονται στα κρυμμένα μηνύματα και οποιοσδήποτε συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση θα λαμβάνει προειδοποιήσεις και θα προσφέρονται βήματα αναφοράς αυτών των χρηστών.